İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria'nın Ramallah ve Beytüllahim kentlerindeki baskınlarında 14 yaşındaki Filistinli bir çocuk şehit edildi, 1 Filistinli de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Beytüllahim kentine düzenlediği saldırıda 14 yaşında Filistinli çocuğun gerçek mermiyle şehit edildiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail işgal güçleri, Beytüllahim kentine bağlı Husan beldesinde Filistinli bir çocuğa ateş açtı. Tanıklar Filistinli çocuğun saldırıda yaralandığını aktardı.

İsrail ordusu dusundan saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Ramallah kentinde iki baskın

Ramallah'taki görgü tanıkları da İsrail işgal özel kuvvetlerinin, kentin kuzeyindeki Kuber kasabasına baskın düzenlediğini ifade etti.

Filistinlilere ait bir evi kuşatan İsrail işgal güçlerinin 5 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Tanıklar, İsrail işgal güçleri çıkan olaylarda Filistinlilere karşı kullandığı plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası neticesinde 1 Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

Yaralanan Filistinlinin durumuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail basınındaki haberlerde de ordu ve özel kuvvetlerin, Ramallah’ın kuzeyindeki Silvad beldesinde, Yahudilerin kutsal Hamursuz Bayramı'nda saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen bir grubun bulunduğu evi kuşattığı aktarıldı.