Gazze'nin kuzey kesiminin doğu ve batı bölgelerinde bulunan farklı hedefler işgalciler tarafından top atışlarının yanı sıra hava ve denizden de eş zamanlı olarak yoğun biçimde bombalandı.

Saldırılar sebebiyle Gazze’de elektrik kesintileri yaşanıyor, bölge karanlığa gömülmüş durumda. Siyonist İsrail ordusunun bombaladığı bölgelerden alevlerin yükseldiği görüldü. Söz konusu bölgelere ambulans ve sivil savunma ekipleri sevk edildi.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, hava ve kara kuvvetlerinin şu saatlerde Gazze Şeridi'ne saldırı düzenlediği belirtildi. Yahudi devleti Gazze’yi karadan top atışına tutarken kısa bir süre önce karadan Gazze’ye girildiği haberleri paylaşılmıştı; fakat işgalci İsrail’in bu operasyona henüz başlamadığı anlaşıldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise, 6 Filistinlinin daha şehit olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılarında 10 Mayıs'tan bu yana 28'i çocuk, 15' kadın olmak üzere şehid sayısının 109'a, yaralı sayısının da 621'e yükseldiği kaydedildi.

İsrail tüm gücüyle Gazze’ye taarruza geçerken Filistin akıncıları da işgal altındaki topraklara füzeler yollamaya, tüm Müslümanlar uyurken Müslümanların izzetini kurtarmaya devam ediyor.