İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün sembolik Eski Şehir'e açılan Şam Kapısı önünde toplanan Filistinlilere müdahalesinde 5 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail polisi ve Filistinliler arasında işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin sembolik girişi Şam Kapısı çevresindeki gerilim ramazan ayının altıncı gecesinde de devam etti.

İftar vaktinin ardından çoğu genç binlerce Filistinli, Eski Şehir'in sembolik girişi Şam Kapısı çevresinde toplandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te "makdisi" diye isimlendirilen kalıcı oturum statüsündeki 5 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), İsrail polisinin, Şam Kapısı çevresindeki olaylarda dört kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

Bazı Filistinliler ve İsrail polisi arasında sözlü sataşmalar ve arbede yaşandı. İsrail polisi, Filistinlilere zaman zaman copla müdahale etti. Polisin bulunduğu noktalara zaman zaman plastik şişe gibi yabancı maddeler atıldı.

Filistinli göstericilerin arasına gizlenen ve "mustaribin" olarak bilinen sivil giyimli İsrail kuvvetleri bir Filistinliyi gözaltına alırken polis ses bombası kullandı.