İşgal altındaki Batı Şeria'da ikamet eden binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Şeria ile Kudüs arasındaki askeri kontrol noktalarını geçerek Harem-i Şerif'in yolunu tuttu.

Uzun bir yolculuğun ardından Mescid-i Aksa'ya ulaşabilen Filistinliler, Ramazan ayının son Cuma namazı için kutsal mabedin avlularını hıncahınç doldurdu. Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 70 bin Filistinli Cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı.

İsrail polisi cemaate saldırdı

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden bir yetkili, İsrail polisinin Harem-i Şerif'te ses ve gaz bombası kullanarak cemaati dağıtmaya çalıştığını söyledi. Ayrıca, Mescid-i Aksa'nın Silsile Kapısı'nda da İsrail polisinin Filistinlilerin girişine izin vermemesi üzerine arbede yaşandı. Mescid-i Aksa ve çevresinde gerilim devam ediyor.

"Şiddetle telin ediyoruz"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsrail'in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü işgal ve şiddet politikasını endişeyle takip etmekteyiz. İsrail'in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz" açıklamasında bulunarak İsrail'e tepki gösterdi.