YDH- Arap basınına yansıyan haberlere göre İsrail televizyonlarındaki tartışma programlarında, Gazze’ye yönelik savaşın durdurulması çağrısı yapılırken, Filistin direnişinin daha çok başarı elde etmesinden endişe ediliyor.

İsrailli analistlerin Gazze Şeridi'ndeki direniş gruplarıyla ateşkes şartlarının abartılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.

İşgal rejiminin mini bakanlar kurulu toplantısından sızan bilgilere göre, toplantıda, güvenlik yetkilileri Gazze’ye yönelik operasyonun son bulmasının gerektiğini ısrarla savunarak tartıştı.

Filistin direnişinin Kudüs’ün Kılıcı adını verdiği savaşla ilgili İsrail Kanal 12 Televizyonuna konuşan İsrailli analist Dana Weiss, üst düzey bir güvenlik yetkilisinin tartışmalar sırasında, “Ya bombalayacak pek bir şey kalmadığı halde bombalamaya devam edeceğiz. Veya bir tahliye sürecine gireceğiz. Hamas da bunu istemekte. Veya kısa bir sürede istemediğimiz halde Gazze’ye kara operasyonu yapmak zorunda kalacağız” dediğini aktardı.

Weiss, Batı Şeria’nın alevlenmesinden korkulduğunu ve bunun Hamas için stratejik bir zafer olacağını ifade etti.

İsrail Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Eitan Ben Eliyahu, Filistin direnişinin savaşı iyi yönettiğini söylerken İsrailli analist Uhad Hamo, da “Hamas için en büyük başarı İsrail’e yoğun bir şekilde saldırmasıdır. Hamas, İsrail’e 3 bini aşkın füze attı” dedi.

Hamo, “Hedef menzillerinin Ayyaş-250 füzeleriyle uzadığından bahsediyoruz. Bu hassaslık düzeyindeki başarıyı temsil ediyor. Hamas bu füzelerini İsraillilerin yüzde 70’inin sığınaklarda olduğu gerçeği çerçevesinde atıyor” ifadelerini kullandı.

İsrailli siyasi analist Rafif Drucker ise, “Burada istediği zaman karar veren bir örgüt var. Aynı zamanda Muhammed Dayf, İsrail’in 4’te birini felç etti, sonra yarısını felç etti. Bundan sonra İsrail devletinin 3’te ikisinin felç olacak. İstedikleri zaman devleti 1, 2 veya 3 hafta felç edebiliyorlar” dedi.

Drucker, “Belki bir dahaki sefere bombardımanları Hayfa'ya ve hatta son sınır noktalarına ulaşabilir. Belki bundan sonra hassas füzeleri olacaktır" ifadelerini kullandı.

Siyonist uzmanlar, İsrail’in yaşanan savaşın sonuçlarına çok dikkat etmesi gerektiğini kaydederek, İran'ın başını çektiği Tel Aviv karşıtı eksenin, savaşın gidişatını ve yansımalarını çok dikkatli izlediğini ifade etti.