İstilacı İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait 2 evi yerle yeksan etti.

İsrail'in Kudüs Belediyesi'ne bağlı iş makineleri, Doğu Kudüs'ün Sevahire ve Silvan beldelerinde İsrail güçlerinin himayesinde Filistinlilere ait 2 evi yıktı.

Evlerin, inşaat ruhsatları olmadığı bahanesiyle yıkıldığı belirtildi.

Sevahire’deki yıkıma direnen Filistinliler ile İsrail polisi arasında arbede yaşanırken, İsrail polisi göstericilere göz yaşartıcı gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale etti.

Silvan'daki yıkım öncesinde de İsrail güçleri yıkım alanının çevresindeki yolları kapattı.

Sevahire’de evi yıkılan Tahsin İbrahim Beşir yaptığı açıklamada, birçok kez başvurmasına rağmen İsrail makamlarının inşaat ruhsatı vermeyi reddettiğini söyledi.

Yıkılan evini nişanlı çocuğu için hazırladığını belirten Beşir, şunları söyledi:

"Ev 5 yıldır vardı. Ruhsatı olmadığını söyleyip yıktılar. Ben tüm işlemleri yaptım. Gerekli tüm evrakları teslim etmiştim. Ama hiçbir cevap vermediler. Bu evi çocuğum için hazırlamıştım. Oğlum 1 ay sonra evlenecek. Onu nişanladık, evlenince burada oturacaktı. Nerede yaşayacak çocuklarımız? Ruhsat vermiyorlar, imar izni vermiyorlar. Peki nerede yaşayacağız? Evin mutfağı, penceresi, boya-badanası gibi her şeyi tamamlamıştım. Bana 200 bin şekelden (yaklaşık 65 bin dolar) fazlasına mal oldu. Şimdi bütün ömrümün emeği gözlerimin önünde yerle bir oldu."