Mikati, Nasrallah’ın Suudi Arabistan’ı DEAŞ ve tekfircilerin arkasında durmakla suçlamasının ardından yazılı açıklama yaptı.

Lübnan Başbakanı, “Nasrallah’ın Suudi Arabistan ile ilgili sözleri Lübnan hükümeti ve halkın büyük kesiminin tutumunu yansıtmıyor. Hiçbir Arap ülkesine özellikle de Körfez ülkelerine hakaret Lübnan’ın menfaatine değildir” dedi.

Lübnan’ı her zaman Arap ülkelerinin anlaşmazlıklarının dışında tutma ve başta Suudi Arabistan olmak üzere bu ülkelerle olan ilişkilerini zedelememe çağrısında bulunduklarını vurgulayan Mikati, “Bu açıdan bakıldığında, çağrımız Lübnan’ı yararsız işlerin sonuçlarından kurtarmak için dış politika meselesinin diyalog masasına alınması yönündeydi” diye konuştu.

Mikati, “Biz Hizbullah’ı Lübnan mensubiyetinin bir parçası olmaya çağırırken, Hizbullah liderliği önce Lübnanlılara, sonra Lübnan’ın kardeşleriyle ilişkilerine zarar veren tutumları ile bu eğilimle çelişiyor” ifadelerini kullandı.

Başbakan, “Allah aşkına Lübnan ve halkına merhamet edin ve nefret dolu mezhepçi ve siyasi söylemlere son verin” diyerek, Lübnanlıları içinde boğuldukları krizlerden kurtarmak için işbirliği yapma çağrısında bulundu.