Filistin Boykot Kampanyası Hareketi, Mahmud Abbas Yönetimi’ne bağlı üst düzey yöneticiler ile İsrailli temsilciler ve Tel Aviv makamları arasında sürekli gerçekleşen toplantıların, 'İsrail rejimiyle normalleşmenin ötesinde Filistin topraklarında sivillere karşı işlenen suçların üstünü örtme girişimlerinin yansıması' olduğunu vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin aktardığı bilgilere göre, Boykot Hareketi, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmed Mecdalani ve Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Muhammed el-Hurani’nin, İsrailli şahsiyetlerle özellikle de gazetecilerle FKÖ’nün el-Bire kentindeki merkezinde bir araya gelmesini kınadı.

"Filistinlilere karşı işlenen suçları destekleyen fanatik Yahudiler var"

Mecdalani ve el-Hurani’nin görüşüp el sıkıştığı İsrailli gazetecilerin, İsrail yönetiminin Filistinlilere karşı işlediği suçları destekleyen fanatik yerleşimciler olduğunu vurgulayan hareket, Filistin halkına ve direnişlerine meydan okuyan söz konusu 'normalleşme' toplantılarına son verme çağrısında bulundu.

Boykot Kampanyası Hareketi, Bakan Mecdalani'nin kızının, Filistin ve Ürdün'ün İsrail’le normalleşme planına teşvik eden EcoPeace örgütü gözetiminde gerçekleştirilen normalleşme çalıştayına katıldığına dikkat çekti.

Son olarak aktivistler, gazeteciler ve diğer Filistinli gruplar, İsrail ordusunun Filistinli gazetecileri öldürmeye veya tutuklamaya devam ettiği bir dönemde İsrailli gazetecileri ve destekçilerini onurlandırmayı şiddetle eleştirdi.

Mepa News