Türkiye'nin operasyonlarının ardından sahiplerinin kendini sattığını düşünen YPG komutanı Mazlum Abdi, Zoom uygulaması üzerinden bir basın toplantısı gerçekleştirerek IŞİD ile savaşmayı durdurduk diyerek kendilerini satan emperyalistlere teessürlerini bildirdi.

Türkiye’nin düzenleyeceği konuşulan kara operasyonunun muhtemel sonuçların dan ve ABD’nin operasyonu önleyip önlemeyeceğinden bahseden Abdi,  Suriye yönetiminin tutumundan da söz etti. 

Mazlum Abdi, ABD’nin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk üzerinden saldırılara karşı olduklarını kendilerine ilettiğini ancak ABD’den daha güçlü bir tutum beklediklerini söyledi. Abdi, “ABD Brett McGurk üzerinden bize resmi olarak ABD'nin bu operasyona karşı olduğu bildirildi. Amerika'nın tutumunun daha güçlü olması gerekiyor ki saldırı ihtimali gündeme gelmesin” ifadelerini kullandı.

“Suriye ordusu bizimle birlikte savaşmalı”

Her operasyon öncesinde oturacak kucak arayan Abdi, Esad rejimine de göz kırparak Şam hükümeti ile Türkiye arasında bu saldırılarla ilgili bir işbirliği olduğunu düşünmediği belirtti ve “Herhangi bir saldırı gerçekleştiğinde Suriye Demokratik Güçleri ve Suriye ordusunun birlikte karşı koyması gerektiğini söylüyor ve böyle olmasını umuyoruz” diye konuştu.

“IŞİD de saldırmaya hazırlanıyor”

Mazlum Abdi yine IŞİD bahanesine sarılarak muhtemel saldırının IŞİD'i güçlendireceğini iddia etti ve “Eğer Türkiye saldırırsa IŞİD güçlenecektir. IŞİD’li tutuklular kaçacaktır. Türkiye'nin saldırıları sırasında IŞİD'in de saldırıya geçeceğine dair bize ulaşan istihbarat bilgileri var.” ifadelerini kullandı.