İran’da Natanz Nükleer Tesisi’ni hedef alan saldırı nedeniyle İran Devrim Muhafızları ile İstihbarat Bakanlığı arasında yeni bir kriz başladığı öne sürüldü.

Yurtdışındaki İran muhalefetine bağlı Radio Farda’ya göre, İran’daki güçlü bir etkiye sahip olan iki kurum, güvenlik hizmetlerinin zayıflığı ve koordinasyon eksikliği konusunda karşılıklı suçlamalarda bulundu.

Hatta karşılıklı ihmal suçlamaları, İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesini de içerdi.

İran, Natanz şehrindeki ana uranyum zenginleştirme tesisini hedef alan saldırının ‘beyninin’, ülkeyi hava yolu aracılığıyla terk ettiğini açıkladı.

İran’ın dini lideri Ali Hamaney’e yakın Keyhan gazetesi, İran’ın söz konusu faili, Interpol aracılığıyla İran’a getirmeye çalıştığını bildirirken, Interpol’ün internet sitesinde İran’ın faili yakalama talebine dair herhangi bir ifadeye yer verilmedi.

Devrim Muhafızları’na bağlı yarı resmi Tasnim Haber Ajansı’nın aktardığına göre, İran meclisinde Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Milletvekili İbrahim Azizi ise, Natanz saldırısının failinin ülkeden ‘hava yolu üzerinden kaçtığını’ söyleyerek, “Kesinlikle ağır bir bedel ödeyecek” dedi.

Şarkul Avsat