PYD-PKK’lılar, Badnews’e verdikleri demeçte, “Türkler bize Menbiç ve Tel-Rıfat’ı boşaltmamız için 72 saat müddet verdi” dedi. Ve Lavrov’un gelişiyle Türkiye’ye yeşil ışığın yandığı söylendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin kuzeyindeki PKK ve uzantısı PYD’ye karşı askeri operasyon başlatılacağına dair sinyal vermişti. Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik saldırılar gerçekleştiren “terör gruplarının varlığının kabul edilemez olduğu”nu ifâde etmiş, askerî harekât konusunda kararlı olduğunu belirtmişti.

Lavrov’un gelişi…

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’ye yaptığı ziyaret sonrasında “Türkiye’nin güvenlik endişelerini anlıyoruz. ABD, Suriye’de terör örgütlerini besliyor” açıklamasında bulundu.

ABD engel mi?

Türkiye’nin ölçüp-biçtiği Suriye operasyonunu ABD engellemek istiyor. ABD yetkilileri PYD ile yaptığı görüşmede, “Türklerin harekatını engellemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” demişti.

PYD’nin verdiği demeç: Lavrov yeşil ışık yaktı

Irak’ın eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye yakın BasNews gazetesi, Suriye’deki PKK-PYD ile röportaj yaptı.

Adlarının gizli kalması koşuluyla konuşan PYD mensupları, Türkiye’ye yönelik bir iddiada bulundu: “Türkler bize Menbiç ve Tel-Rıfat’ı boşaltmamız için 72 saat müddet verdi. Aksi halde operasyon başlatacaklar. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye’ye yeşil ışık yaktı.”

Esad bildiğiniz gibi

Beşar Esad, Türkiye’ye “işgalci” diyerek çağrı yaptı. Esad, “Gerekirse askerimiz savaşır. Ama halkı direnişe çağırıyorum çünkü askeri gücümüzün yetmediği durumlarda, halkın direnmesi gerekir.” dedi.

Moskof, PYD ve ABD ile Suriye’de Müslümanları katleden Esad, Ukrayna savaşı dolayısıyla başı dertte olan Vladimir Putin’in ilgisini kaybetmiş olabilir mi?