ABD'ye iki haftalık bir ziyarette bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada, 'Soğuk Savaş sırasında Washington'ın talebiyle komünizme karşı Vahabiliği yaymaya başladıklarını söyledi.
Suudi Veliaht Prensi'nin bu konudaki açıklamaları Washington Post gazetesinde yayımlandı.
Suudi Arabistan rejimini şekillendiren sapkın zihniyet olan Vahabiliğin Suudi finansmanıyla yayılmasıyla ilgili soru üzerine Selman, küresel çapta cami ve medreselere yatırım yapmalarının kökenlerinin Soğuk Savaş'a uzandığını belirtti.

Salman: Kaynaklarımızı seferber etmemizi istediler, ipin ucunu kaçırdık
Salman, Sovyetler Birliği'nin Müslüman ülkelerle ilişkileri ilerletmesini engellemek için müttefiklerin Suudi Arabistan'dan kaynaklarını seferber etmesini istediklerini söyledi.
Takip eden Suudi hükümetlerinin bu işle uğraşırken ipin ucunu kaçırdıklarını, ''Şimdi her şeyi geri toplamamız lazım'' sçyleyen Salman, Vahabiliği yayma faaliyetlerinin finansmanının artık hükümet değil, Suudi merkezli vakıflar tarafından sağlandığını belirtti.
New York'ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından ağırlanan Suudi Veliaht Prensi, BM'ye bağış çeki takdim etti. Salman bugün de ABD'deki siyonist lobilerin önde gelenleriyle biraraya gelecek.