Benjamin Netanyahu'nun sağcı hükümetinin bir parçası olarak geçen hafta göreve başlayan Cohen, yemin töreni sırasında yaptığı konuşmada İbrahim Anlaşmalarını övdü.

"Sadece geçtiğimiz yıl Abraham Anlaşmalarını imzalayan ülkeler arasındaki ticaret 2.8 milyar doları aştı," diye vurgulayan Bakan, ekonomik katkıların yanı sıra anlaşmanın güvenlik ve "bölgedeki istikrarın güçlendirilmesi" gibi faydaları olduğunu da sözlerine ekledi.

Cohen, "Önümüzdeki hafta Abu Dabi'de bakanlık başkanları arasında bir toplantı yapacağız ve önümüzdeki Mart ayında Fas'ta yapılacak bir başka dışişleri bakanları zirvesine hazırlanacağız" dedi.

Bakan ayrıca İsrail'in ABD ile olan ortaklığının öneminin altını çizdi ve bunun ofisinin "en önemli önceliği" olmaya devam edeceğini söyledi.

İbrahim Anlaşması

Birleşik Arap Emirlikleri ile Siyonist rejim arasında imzalanan İbrahim Anlaşması, 13 Ağustos 2020'de imzalanmıştır. Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır'dan ve Ürdün'den sonra İşgal rejimiyle anlaşma yapan üçüncü Arap ülkesi olmuştur.

Körfez ülkeleri arasında Siyonist rejim ile anlaşan ilk ülke BAE'dir. İbrahim Anlaşması'nın açıklanmasından hemen sonra Birleşik Arap Emirlikleri, Siyonist rejimin, anlaşma karşılığında Filistin'deki ilhak politikasını kalıcı şekilde durdurduğunu duyursa da, İşgal rejimi elebaşısı Benyamin Netanyahu, ilhak politikasının kalıcı şekilde durdurulmadığını, sadece bir süreliğine askıya alındığını belirtmiştir.