Filistin’de Müslümanların mukaddesatına saldırma cüreti gösteren Siyonistler, inanlardan öylesine bir tokat yedi ki, dumura uğradı. Filistinli mücahidler, haftalardır süren savaşta sadece savunmasız çocuklara, kadınlara ve halka hava bombardımanı yaparak katliama girişen Siyonistlere işgal topraklarını dar etti. Bilhassa Kassam’ın destanlık direnişinin neticesinde Siyonistler diz çökmek zorunda kaldı.

İsrail’in ateşkes istemesinin ardından zafer konuşması yapan Kassam Tugayları Komutanı Ebu Ubeyde mücahidlerin Allah’ın yardımıyla, liderleri, çocukları öldürmek ve sivil binaları yıkmakla övünen düşmanı ve ordusunu küçük düşürmeyi başardığını belirterek “Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı savunmak için başlattığımız Seyf'ul Kudüs (Kudüs’ün Kılıcı) Savaşında, bütün onurumuz, irademiz ve var olan gücümüzle halkımız ve ümmetimiz adına savaştık.” ifadelerini kullandı.

İşgalciler gerçek bir sınavla karşı karşıya. Saat ikiye kadar roket saldırıları gündemimizde. Hayfa’dan Ramon’a kadar tüm Filistin’i kapsayacak bir direniş planı hazırladığımızı açıkça söylüyoruz.” diyen Ebu Ubeyde, “Düşmanın tavrını izlemek için gece saat 2:00’den itibaren ateşkese karşı ateşkesle cevap vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan seçim kazanma hesabıyla Müslümanların mukaddesatına saldırmaya cüret eden işgalci İsrail rejiminde ise tartışma hâkim. Siyonistler, hiçbir şart öne sürmeden diz çöken ve ateşkes yapan Netanyahu’ya ateş püskürüyor ve madem kazanamayacaktık böyle bir savaşa niçin girdik diye sorguluyor.