Turnuvalar, Riyad'daki Prenses Nura binti Abdurrahman Üniversitesi spor salonunda yapılması planlanan ilk grup karşılaşmalar ile başlayacak. Turnuvanın ilk maçında Phoenix ile Elite takımları karşı karşıya gelecek. İkinci maçta da El-Nasr ile Link karşılaşacak.

Ahlam el-Ömeri başkanlığındaki Suudi Kadın Voleybol Federasyonu Komitesi, başarı getirecek tüm şartları sağlama konusunda istekli. Bu bağlamda turnuvalar için gerekli şartların sağlanmasında başta Kovid-19’ a karşı alınacak önlemler olmak üzere oyunların düzenleneceği salonlar ile teknik ve idari kadronun en üst düzeyde olması için tedbirler alınıyor.

Bölgesel elemelerin yedi takımın katılımıyla 5 Ağustos - 21 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılması ve ilk karşılaşmaların Riyad’da, devamının da Cidde’de düzenlenmesi planlanıyor. Söz konusu yedi takım Blue Jays 1, Blue Jays 2, Blue Clickers, Ocean, Flamingo, Jeddah Technology ve Swift olarak sıralandı.

Doğu etabında ise karşılaşmalar ve elemeler El-İttifak Klübü, El-Ittifak Akademi ve Eastern Summits takımları arasında ıynanacak.

Final etabı ise 9 Eylül'de tüm bölgelerden altı takımın katılımıyla Riyad'da başlayacak. Elemelerde her bölgeden iki takım çıkacak.

Şarkul Avsat