İşgalci Amerika ve NATO müttefiklerinin Afganistan'dan çekilmesinin hızlanmasıyla Taliban Hareketinin de fetihleri son günlerde hızlandı. Bugün Kunduz şehir merkezinin önemli bir kısmının yanında fethedilen bazı ilçeler şöyle:

1- Belh, Devlatabat

2-Baghlan, Calga

3-Baghlan, Doşi

4-Belh, Şulgar

5-Belh, Keşanda

6-Kunduz, İmam Sahib

7-Belh, Çamtal

8-Belh, Has Belh

9-Kunduz, Hanabad

10-Meydanvardak, Cağtu

11-Kunduz, Hanabad

12-Banghlan, Merkezi Banghan

13-Paktia, Laja Mangal

14-Cevzcan, Qarqeen

15-Cevzcan, Khamab

Fetihlerle alakalı Afganistan İslam Emirliği (Taliban) emirinin mücahidlere tavsiyelerde bulunduğu beyannamesinin tercümesi şöyle:

"Bismillahirrahmanirrahim

Büyük küçük tüm mücahid kardeşlere!

Esselamualeykum ve rahmetullahi ve berakatuhu

Allah'ın fazlı ve yardımıyla Afganistan'da fetihler serisi devam ediyor. Sakın ha kibir, gurur, kendini beğenmişlik ve benlik duyusu sizi aldatmasın. Ganimetler konusunda hıyanet ve gululdan (aşırma) sakının. Size selam verene iyi davranın, onlara sakın zulmetmeyin. İslam hükümlerini yerine getirmeye gayret edin, halkınıza karşı mütevazı olun ve onlara iyilikte bulunun, ta ki hiç kimseye bir kötülük veya eziyet dokunmasın. Sivil zaiyatı önlemek için var gücünüzle çalışın, emirlerinizin ve büyüklerinizin buyruklarına itaat edin.

Değerli kardeşlerim, Allah'ın bize zafer bahşetmesi bizim onun temiz şeriatına yardım etmemiz sebebiyledir. Allah'ın şeriatına yardım eder, onu kendimize ve başkasına tatbik edersek Allah da bize yardım edecektir. Ancak Allah'ın şeriatına muhalefet edersek amellerimiz boşa gidecek, zaferlerin yerini hezimetler alacaktır.

Bu sebepten her biriniz Şeriatı Garra'ya sıkı sıkıya sarılmalısınız. Hiçbir şey sizi zikrullahtan ve duadan alıkoymasın. Şüphesiz bu ikisi mücahidlere sebat verirken, zaferlerinin de muhafaza edilmesini sağlar. Resulullah’ın (s.a.v) buyurduğu, hadis alimlerinin tefsir ettiği şu mübarek duayı çokça tekrar edin: "Fesattan sonra salahı bulmuşken salahın (esenlik) yeniden fesada dönüşmemesi için fesattan Allah'a sığınırız, isyandan sonra taati bulmuşken taattin yeniden isyana dönüşmemesi için isyandan Allah'a sığınırız, noksanlıktan sonra kemali bulmuşken kemalin noksanlığa dönüşmemesi için noksanlıktan Allah'a sığınırız, hezimetten sonra zaferi bulmuşken zaferin yeniden hezimete dönüşmemesi için hezimetten Allah'a sığınırız."

Selametle"

Taliban Emiri Molla Ahunzade