Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, Türkiye'nin Kabil Havaalanı güvenliğini sağlama konusundaki kararına ilişkin bir açıklama yayınladı:

- Müslüman Türkiye halkıyla tarihi kültürel ve dini bağlarımız var. Türkiye'nin işgali sürdürme kararı Türk yetkililere karşı Afgan halkında öfke uyandıracak ve ikili ilişkilere zarar verecektir.

- Türkiye’nin kararı bağımsızlığımızı ve toprak bütünlüğümüzü zedeleyecektir. Türkiye'den bu hatalı kararını gözden geçirmesini istiyoruz.

- Ülkemizde kalacak her yabancı askere, her kim olursa olsun ve her ne şekilde olursa olsun işgalci olarak tanımlanacaktır ve son yirmi yıllık cihadımızın temelini oluşturan 2001 yılında 150 alimin işgalcilere karşı savaşılması yönündeki yayınladıkları fetvanın muhatabı olacaklardır.

- Türk halkına ve politikacılarına Türkiye'nin hem kendisine hem Afganlara zarardan başka bir şey getirmeyecek bu kararına karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

- Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz. İçişlerimize karışmamasını bekliyoruz.

- Türk yetkililere ortak ilkeler çerçevesinde ilişkileri geliştirmenin daha olumlu olacağını hatırlatmak istiyoruz.

- Türk yetkililerle uzun süredir ikili görüşmelerimiz var ve defaten bizim onayımızı almadan kararlar almayacakları konusunda bize garanti verdiler. Şimdi aldıkları bu karar bize karşı beyanlarıyla da çelişiyor.

- Türkiye kararında diretirse yirmi yıldır işgalcilere savaştığımız gibi dini ve milli bir sorumluluk olarak İslam Emirliği ve Afgan halkı Türkiye işgaline de aynı şekilde karşı duracaktır. Ortaya çıkacak kötü sonuçların sorumluluğu da bu yanlış kararı alanların sırtına yüklenmelidir.