Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak'a Pençe Kılıç Hava Harekatı gerçekleştirdi. Harekat kapsamında PKK-PYD hedefleri başarılı bir şekilde vurulurken dünya basını da operasyonu yakından takip etti.

MSB’den açıklama

Dün gece saatler gece yarısına yaklaşırken, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine karşı, Pençe Kılıç Harekatı düzenlendi. Diyarbakır’da konuşlu bulunan 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda saat 23.45 sıralarında hava hareketliliği yaşandı. Diyarbakır ve Malatya'daki üslerden kalkan savaş uçakları, Pençe Kılıç Hava Haraketı ile Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör yuvaları vuruldu. SİHA'ların da destek verdiği harekatla ilgili Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaparak, "Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor. Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor!” denildi.

The Guardian

Pençe Kılıç Hava Harekatı, dünya basınında yer aldı.

"İstanbul'daki saldırının ardından Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki kasabaları bombaladı" başğını atan İngiliz Guardian gazetesi, operasyonun Kobani de dahil olmak üzere birçok hedefin vurlduğunu yazdı. Haberde ayrıca, operasyonun geçen Pazar günü Taksim’de meydana gelen bombalı saldırının ardından gelmesine dikkat çekildi.

Bloomberg

Bloomberg, Türkiye, "İstanbul saldırısına Misilleme olarak Kürt milislerini bombaladı" başğını atarak operasyonu manşetten duyurdu. Haberde, "Türkiye, bir hafta önce İstanbul'da sivilleri hedef alan ölümcül bombalı saldırıya misilleme olarak Irak ve Kuzey Suriye'deki ABD destekli militan gruplarına hava saldırıları düzenledi" ifadeleri yer aldı.

Al Jazeera

Al Jazeera ise, "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından Türk savaş uçakları Suriye ve Irak'taki hedefleri vurdu" başğını attı. Katar merkezli Al Jazeera da Taksim’deki saldırının ardından operasyonun başladığını bildirdi.

Times of Israel

Times of Israel gazetesi ise, Türkiye, "İstanbul'daki ölümcül saldırısının ardından Suriye ve Irak'taki Kürt hedeflerini vurdu" başlığını attı. "Saldırılar, Ankara'nın geçen hafta İstanbul'un merkezinde meydana gelen ve altı kişinin ölümüne ve 81 kişinin yaralanmasına neden olan ölümcül bombalı saldırıdan PKK'yı sorumlu tutmasından birkaç gün sonra gerçekleşti" ifadeleri yer aldı.

Proto Thema

Yunanistan’da haftalık yayın yapan Proto Thema gazetesi ise, 'Türkler gece Kobani'yi bombaladı' başlığı ile hava hareketını okurlarına duyurdu.