Yahudi devletinde yeni kurulacak hükümette yer alması beklenen aşırı sağcı milletvekili Zvika Fogel, Filistinlilere karşı ‘fazla merhametli davranıldığını’ belirterek, “Bir İsrailli anne ağlayacağına 1000 Filistinli anne ağlasın” dedi.

İsrail’de Binyamin Netanyahu’nun kurması beklenen koalisyon hükümetinin ortağı aşırı sağcı ‘Yahudi Gücü’ (Otzma Yehudit) Milletvekili Fogel, İngiliz televizyonu Channel 4’ün muhabiri Secunder Kermani’ye konuştu.

Fogel, Kermani’nin, “Sürekli güvenlikten bahsediyorsunuz. Ancak devamlı olarak bu çatışmada ölen Filistinlilerin sayısı İsraillilerden daha fazla. Eğer daha fazla güvenliğe ihtiyacı olan bir taraf varsa bunun Filistinliler olması gerekmez mi” sorusunu şöyle cevapladı:

“Size hiç de hoş olmayan bir şey söyleyeyim: Bir İsrailli anne mi 1000 Filistinli anne mi ağlayacak (diye seçecek olsak), 1000 Filistinli anne ağlasın.”

İsrail’de, 1 Kasım seçimlerini kazanan Binyamin Netanyahu’nun, seçime aynı ittifakta girdiği dindar ve aşırıcı-ırkçı partilerin de içinde söz sahibi olacağı bir hükümet kurması bekleniyor.