Yahudi analist, işgal altındaki Batı Şeria'da büyük bir askeri operasyon kararı alınması durumunda 3. İntifada'nın başlayacağını duyurdu.

Yediot Ahronot gazetesinin askeri analistlerinden Ron Ben-Yishai, köşesinde Doğu Kudüs'teki sinagog saldırısının, bir gün önce Cenin'de 9 Filistinlinin şehit olmasıyla sonuçlanan operasyonun intikamı olduğunu yazdı.

Ben-Yishai, "Filistin kentlerinde veya Doğu Kudüs'ün mahallelerinde yapılacak büyük bir operasyonun önemli sonuçlar vermesi beklenmiyor. Bu durum, yalnızca bir İntifada'ya zemin hazırlayacak alevleri körükleyebilir." ifadelerini kullandı.

Yahudi analist, İsrail güvenlik güçlerinin temel görevinin olayların tırmanmasını engellemek olduğunu söyledi.

Filistin kentlerinde şu an için büyük askeri operasyonlara engel olunması gerektiğini aktaran Ben-Yishai, son iki günde Cenin ve Kudüs'te yaşananların Filistinlilerin ve aşırılık yanlısı Yahudilerin katılacağı gerçek bir İntifada'ya evrilebileceği uyarısında bulundu.

Ben-Yishai, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün deneyimli insanların olmadığı yeni kabine toplanacak. Bu kabine, bölgeyi pasifize etmek yerine alevleri körükleyecek radikal operasyonlar için baskı yapabilecek aşırı milliyetçi görüşlere sahip bakanlardan oluşuyor."