Yahudi güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere müdahalesinde 11 kişi yaralandı.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Nablus'un Huvara ve Beyta beldelerinde İsrail güçleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandı.

İsrail güçlerinin müdahalesinde bir Filistinli plastik mermiyle, 10 Filistinli de arbede sırasında İsrail güçlerinin darbetmesiyle yaralandı.

Darbedilen Filistinlilerden biri Nablus'taki Rafidiye Hastanesine kaldırılırken, İsrail güçlerince atılan gazdan etkilenen onlarca Filistinli de olay yerinde Kızılay ekiplerince tedavi edildi.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Batı Şeria'nın kuzeyindeki Yahudi Yerleşim Birimleri Dosyası Sorumlusu Gassan Daglas, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Nablus'ta kontrol noktalarını kapatması ve Yahudi yerleşimcilerin Huvara beldesinde dini ayin düzenlemesinin ardından bölgede gerginliğin tırmandığını söyledi.

İsrail güçlerinin Nablus kentinin girişlerini sabahtan öğleye kadar kapalı tuttuğunu kaydeden Daglas, Filistinlilerin işlerine gidemediğini ve kontrol noktalarında çıkan arbedelerde çok sayıda Filistinlinin yaralandığını aktardı.

Daglas, Yahudi yerleşimcilerin Huvara beldesine düzenlediği baskının, İsrail güçlerinin koruması altında gerçekleştiğini sözlerine ekledi.