İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında İslâmî Cihat Hareketinin komutanlarından Teysir el-Caberi’nin şehit olduğu açıklandı.

İslâmî Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, Al Jazeera televizyon kanalına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında hareketin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi'nin şehit olduğunu söyledi.

Teysir el-Caberi'nin kaldığı binanın İsrail tarafından bombalandığı belirtildi. Binada yaşayan bir kişi, “Yeni öğle yemeği yemiştik ve çocuklarım oynuyordu. Yaşadığımız binada aniden büyük bir patlama olunca kaçtık. Bina sivillerle dolu olduğu için şok olduk. Tahliye edilen çok sayıda yaralı gördüm" dedi.

İslâmî Cihad Hareketi'nden yapılan açıklamada, saldırıya karşılık verileceği vurgulandı. Direniş grupları Tel Aviv’in vurulacağını söyledi.

Ne olmuştu?

İşgalci İsrail ordusu Gazze'ye hava saldırısı düzenlemişti. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda aralarında 4 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 10 Müslümanın şehit olduğu bildirilmişti. 55 de yaralı var.