Suriye’nin başkentinde Filistinlilerin kaldığı kampta biri çocuk iki kişi açlıktan öldü. Yardımların ulaşmadığı kamptakilerin yemek için bulabildiği sadece hayvan yemi ve ot.
Muhalif Suriye Genel Devrim Konseyi, rejim güçlerinin kuşatması altındaki Yermuk Kampı'nda son altı ayda ölenlerin sayısının 48'e yükseldiğini açıkladı. Konsey, Şam yönetimine bağlı güçlerin bölgeye insani ve tıbbi yardım malzeme girişine izin vermediğini, bölgeden çıkmak isteyenleri de engellediğini bildirdi. 
Açıklamada, “Uluslararası kamuoyunun bölgeye acil insani yardım ulaştırmaması durumda, ağır kış şartları nedeniyle ölümlerin artmasından endişe ediliyor” ifadesi yer aldı.
Birleşmiş Milletler (BM) de yaklaşık 20 bin Filistinlinin kaldığı Yermuk Kampı'ndaki insani durumun felaket boyutlarına ulaştığı uyarısında bulundu.  Gıda sıkıntısı nedeniyle kadınların doğum sırasında öldüğünü söyleyen BM Sözcüsü ChrisGunness “Kamptakiler bayat sebzeler, hayvan yemi ve suyla karıştırılan baharat gibi şeylerle hayatta kalmaya çalışıyor” dedi.