MHP Belediye Başkanını İhraç Etti
Düzce’nin, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Almanya'yı yenerek Tokyo'da olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesinin ardından sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulunmuştu: “Allahu Teala'nın ‘örtünün vücut hatlarınız belli olmasın' emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da ‘Tokyo'ya gidiyoruz' diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler, erkekler huzurunda açık saçık olarak değil.”

Bunun üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Birol Şahin’in MHP’nin belediye başkanları listesinden düşürüldüğünü ve partiden ihraç edildiğini açıkladı.

Birol Şahin yaşananlar ile alâkalı BARAN Dergisi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının kıyafetlerine verdiğiniz tepkiden sonra MHP yönetiminin şahsınızı parti listesinden ihraç etmesini nasıl açıklıyorsunuz?
Birçok açıklamamda ve sosyal medya paylaşımlarımda belirttiğim gibi, hiçbir şahsa hakaret kastıyla tepki göstermedim. Sadece Allah’ın kitabından bir ayet paylaştım. Bundan dolayı toplumun bazı kesimlerinden olayı farklı noktalara çekenler oldu. Genel mânâda baktığımızda ise çok sayıda olumlu tepki aldım. İnsanlarımızın bu husustaki hassasiyeti de görünmüş oldu. Farklı illerden ve topluluklardan, dünyanın farklı noktalarındaki insanlar, yaptığım paylaşımdaki tepkilerimin gayet doğal ve haklı olduğunu belirttiler. Tabiî ki MHP muhafazakâr bir parti imajına sahip. Paylaşımla alâkalı şahsımla görüşmeden veya herhangi bir bilgi, savunma almadan bu yola başvurmuş olsalar da aksi durumda da sözlerimin arkasında olduğumun bilinmesini isterim. Hiç kimseye karşı önyargı, art niyet taşımıyoruz. Herkesin inanç ve ifade özgürlüğü vardır. İster inanır ister inanmaz, istediği gibi giyinebilir; fakat bizim tebliğ sorumluluğumuz var. Allah bunu kesin ve açık bir şekilde emretmiş. İnsanlara iyiliği tavsiye etmek Peygamber sünnetidir. Kötü veya yanlış bir şey varsa orada da men anlamında tatlı bir şekilde uyarı yapılır. Herkesin iyiliğini istiyoruz, Müslümanız. MHP ise toplumdaki bazı aşırı uçların, İslâm’a karşı olan bazı din düşmanı çevrelerin etkisi altında kalarak benimle alâkalı bir ihraç kararı çıkardı. Bu karar benim için çok büyük bir onur. Allah’ın bir ayetini paylaştım diye bir parti beni dışlıyorsa bu bana şereftir; bunu bana yapanlara nedir? İşte onu ancak Allah bilir.

MHP sadece dışarıdan gelen tepkiler sebebiyle mi bunu yaptı?
Ben öyle anlıyorum. Sonuçta MHP kendisini milliyetçi muhafazakâr kimlikle tanımlıyor. Muhafazakâr demek, İslâmî hassasiyetleri olan, Müslümanlığın gerektirdiği kuralları benimseyen, o kurallar çerçevesinde hem insanî, hem siyasî tutumunu göstermek demektir. Böyle bir hassasiyeti olan bir partinin ne olursa olsun, bu açıklamamızdan dolayı bütün dünya tepki vermiş olsa bile böyle bir ihraç yoluna gitmemesi lazım. Kendisini inkâr etmiş olur. Benim paylaşımımdan dolayı Türkiye’nin çeşitli noktalarından tepki uyandırmıştır. İl, ilçe teşkilâtlarından, AK Parti ve MHP genel merkezleri dahil olmak üzere “Bu arkadaşımız yolsuzluk mu, hırsızlık mı yaptı; hayır. Herhangi bir edepsizlik mi yaptı, hayır.” görüşü ortaya koyuldu. Ben böyle düşünüyorum ve bu görüşüm Kur’an’da belirtilen emir ve ölçüleri ihtar edici bir husus. Şahsî sayfamda paylaşmışım. Bundan dolayı bir belediye başkanı ihraç edilirse Allah’ın Kur’an’da belirttiği bir ayet hafife alınmış oluyor, umursanmıyor gibi bir anlayış ortaya çıkmış oluyor. Halkımızın yüzde 99’u Müslüman. İslâmî kurallara farklı bakanlar olsa da bu ülke bir İslâm ülkesidir. Ben ihraç edilirsem partinin oyları artacak diye bir şey de yok, hatta eksilecektir; öyle görünüyor şu anda. Ben kendi adıma bakarsam, ihraç edilmemi çok da umursamıyorum. Bunda da bir hayır vardır, insanlar en azından neyin en olduğunu görmüş oldular. Mevki-makamımız ne olursa olsun her zaman her yerde hakkı söyleyeceğiz. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Sonuçta belediye başkanıyız. Belediyemize gelen tesettürlü veya tesettürsüz herkese karşı saygılıyız. Kimseyi kıyafetinden, inancından dolayı dışlamıyor, hakaret etmiyoruz. Herkese yardımcı olmak, ilgilenmek istiyoruz. Müslüman, Allah’ın tesettür emrettiği ayetlerinin gerektirdiğini yaparsa Allah’ın rızasını kazanmış olur. Güzel bir kimlik kazanmış olur; ama biz sorumlu makam sahipleri insanlar olarak, -bu her Müslüman için de geçerlidir- Kur’an’ın emirlerini anlatmak vazifesindeyiz. Biz bunu ilk defa yapmıyoruz. Buna benzer uyarıları sevgimizden, samimiyetimizden, ilgimizden dolayı her zaman yapıyoruz.

Bâtılın mensupları bâtıl davalarında samimiyken Müslümanlar neden bâtılın bu tepkisinden korkuyor?
İhlas ve samimiyet önemli en başta. Müslüman bulunduğu her ortamda hakkı haykırır. İslâm’ı kavramış, Allah’ın emir ve yasaklarını hatırlatıcı mücadele içinde olması gerekir. “Şundan, bundan tepki gelir işimden olurum, makamımdan olurum, onu konuşamam, bunu konuşamam.” dediğinizde siz o zaman kendi dünyanızı ahirete tebdil etmiş oluyorsunuz. Bizim hesap vereceğimiz makam Allah’tır. Bunun hesabını partiye vermeyeceğim. Biz bu vatanda sonucu, bedeli ne olursa olsun; sonu idam bile olsa hakkı haykırmaktan geri adım atamayız. Hak, hukuk, adalet, peygamber sünneti, Allah’ın emirleri neyse biz o anlamda yeryüzünde huzur ve adalet olsun, sevgi saygı olsun diye mücadelemizi sürdürmek durumundayız. Bu bize bir emirdir. Hepimiz dünyaya imtihan için gelmişiz. Allah bizi imtihan ediyor. Bu yolda başımıza çeşitli sıkıntılar da gelebilir. Malum, geçmişte bir çok sıkıntı olmuştur ama bilinçli ve tam teslimiyet içinde olursak, mükafatını inşallah hep birlikte ahirette kat kat görürüz. Kur’an’da, “sizden öncekilerin başına gelenler sizin başınıza gelmeden cennete mi gideceğinizi sanıyoruz?” şeklinde Allah buyuruyor. Bu anlamda inşallah her zaman her yerde doğruları, güzelliği savunmaya devam edeceğiz. Belediye başkanlığı görevime devam ediyorum. Çok hizmete imza attık. Halkımızla beraberiz, hizmetlere devam ediyoruz. İnşallah vereceğimiz hizmet ahirette bize derece olur.

Teşekkür ederiz.
Rica ederim.


Baran Dergisi 680. Sayı