Türkiye bize İslam’la vatan kılınmıştır. Bu topraklara ruh katan, bu toprakları birlikte kılan, bu milletin taşıdığı inanç ve değerlerdir. Ezana saygısızlık vatana ihanetle eşdeğerdir. Yüzyıllarca semalarımızı donatan, ruhlarımızı kuşatan ezanı şerif kıyamete kadar okunmaya, sonsuza dek mesajını vermeye devam edecektir. Bu toprakları İslamsızlaştırmaya çalışan küresel güçler Allahu Ekber nidalarını minarelerimizden asla eksiltemeyecek, bu projelerinde başarısız olacaklarıdır. Ezana hürmet, insana hürmettir. Bu hürmetsizliği yapan insanlık dışı, ahlâk dışı davranışlarda bulunanları lanetliyorum. Şehadetleri ile dinin temeli olan ezan bizi diri tutmaya, bir kılmaya hamdolsun ki devam edecektir. Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.

Biz hiçbir zaman ye'se düşmeyeceğiz, moralimizi bozmayacağız. İnançlarımızdan taviz vermeyeceğiz. 15 Temmuz'da meydanlarda Hamza kesilen bu ülkenin yiğit çocukları gerektiğinde bütün minarelere çıkıp Bilal olmasını bilirler. Azgın azınlığın mümin milletimize tahakkümde bulunması asla kabul edilemez. 100 yıllık Batıcı hegemonya nasıl bu topraklardan İslam’ı silememişse onların uşakları da İslam’ın gür sedasını kısıtlayamayacaklardır.

Allahu Ekber nidası karanlıktan aydınlığa, zulmetten nura açılan bir kapıdır. Bu kapı gönlünü açana muştular sunar. Kulakları sağır, gözleri kör, kalpleri katılaşmış kafirlere de korku salar. O gün meydandaki çaresiz çığlıklar küstah ıslıklar bu korkunun tezahürüdür.

Mazisini Allahu Ekber ile şereflendiren bir milletin çocukları olarak istikbali de Allahu Ekberlerle şereflendireceğiz. Ezan, vatan kavramları bizim kırmızı çizgimizdir. Kırmızı çizgimizin aşılması sabır dağlarımızın aşılması demektir. Buradan bütün herkese açık net anlaşılır bir şekilde şu mesajı vermek isteriz. Kanla yoğrulmuş, imanla durulmuş, şehadet şerbeti içen yiğitlerin dualarıyla taçlanmış bu aziz mübarek toprakların İslamsızlaştırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Kalemimizle kelamımızla bütün despot naralara karşı direneceğiz. Biz millet olarak doğumunda kulağına okunan ezanlarla kimliğimi bulan bir milletiz. Bu bir kimlik kavgasıdır. 3-5 ahlak fukarası rahatsız oldu diye kimliğimizden, kişiliğimizden, duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğimiz, iyi bilinmelidir. Kalpleri katılaşmış bu küfür bataklığındaki zavallıları şehadete davet ediyor, hepsine ezan-ı şerifin diliyle “hayyalelfelah” diyoruz.


Baran Dergisi 635. Sayı