İşgalci Yahudi devleti, son zamanlarda Filistinlilere olan baskı ve saldırısını daha da artırdı. Dünya kriz ve savaşlarla boğuşurken, uluslararası yardım örgütleri yüzünü Filistin’den çevirmişken ve Müslüman ülkeler Filistin’i unutmuşken işgalci Yahudiler Filistin’de katliamlarını artırdı. Çocuk, kadın, yaşlı demeden istisnasız herkesi sebepsiz yere vuruyor, göstermelik hukuklarıyla her gün tutuklamalar yapıyor. Bu zulme karşılık olarak da Filistin direnişçileri Yahudi güçlerine saldırılarını artırmaya başladı.

Saldırılar ve baskınlar arttı

Baran Haber’e konuşan Gazeteci-Yazar Mohammed Abu Taqiya, son aylarda işgalci İsrail’in Batı Şeria’ya düzenlediği saldırıların ve baskınların arttığını söyledi.

2015 yılından bu yana ciddi şekilde şehitlerin arttığını da dile getiren Taqiya, “Bu yılın başından itibarense şehitlerin sayısı yüzde 70 şehit artışı yaşandı. Bunların yüzde 40’ı ise çocuk. Bunlara bakınca işgalci İsrail’in ne kadar cani olduğunu görebiliyoruz. Sebepsiz yere, hiçbir gerekçe olmadan katlediliyor çocuklar. Batı Şeria’daki insanların evleri ve canları hedef alınıyor. İşgalci İsrail bu yıl daha da artırdı saldırılarını. Her geçen gün suçları da artırıyorlar. Sadece Batı Şeria’da değil, Filistin’in Nablus, Ramallah, Tulkarm ve diğer bölgelerinde de bu saldırıları yürütüyorlar. 6 günden beri Kudüs’ün bölgeleri İsrail’in kuşatması ve saldırısı altında. İşgalci İsrail’in saldırgan tavrında ısrarcı olması dünyadan korkmadığını gösteriyor.” diye konuştu.

İşgalci İsrail ancak silahtan anlar

İşgalci İsrail’in sadece bugün değil, varlığından beri çocukları hedef aldığını ve İsrail’in kadınların ve çocukların kanıyla kurulduğunu söyleyen Taqiya, “Bugün istisnasız bütün Filistinliler hedef alınıyor. Filistinliler bütün tehlikelere karşı çıkmak için mücadele ediyor. Batı Şeria’da silahlı direnişler artmaya başladı. Bu saldırılara karşı durabilmek için silahlı direnişlerin artması gerekiyor. İşgalci İsrail hukuktan anlamıyor. Misal verecek olursak; 2005 yılında Gazze’nin yüzde 35’i işgal altındaydı. 2005 yılından sonra Filistinlilerin direnişiyle geri adım atmak zorunda kaldılar ve Gazze’den çıktılar. İşgalci İsrail ancak silahtan anlar.” dedi.

Taqiya konuşmasına şöyle devam etti:

“2021 yılından itibaren işgalci İsrail özellikle Kudüs’te yeni bir işgal girişimlerine başladı ve var olan İslami olan her şeyi hedef aldı. Daha vahşi bir şekilde işgale başladı. İşgalci İsrail’in amacı Yahudileşmiş, Yahudi olan bir şehir kurmak. Bunları söylemekten de çekinmiyorlar. Müslümanları ortadan kaldırmak için de her türlü yolu deniyorlar. Mescidi Aksa her gün basılıyor. Şimdi Cuma günü Müslümanların ama cumartesi de sadece Yahudilerin olsun diye çalışma yapıyorlar. Mescidi Aksa’nın babürrahman bölgesini ele geçirmeye çalıştılar. İşgalcilerin planı direnişten dolayı başarılı olamadı. 2017 yılına kadar kapalıydı babürrahman kapısı. Halkın direnişi ile babaürrahman bölgesi de açıldı. Dünyadaki krizler, Rusya Ukrayna savaşı, sarı saçlı mültecilere verilen önceliklerden dolayı İsrail baskısını ve vahşetini daha da artırdı.

İşgalci Yahudiler çok sinsidir ve işlerini de sinsi biçimde yapıyorlar

Şimdi sivil Yahudiler diye bir şey çıkarmışlar. Böyle bir şey yok. Bu sivil Yahudi dediklerinin hepsi silah eğitimi almış ve silahlıdır. Sivil işgalci diye bir şey yok. Mescidi Aksa’da bunlar katliam yapıyor. Suç işlemek için hazırda bekliyorlar. Sivil görünümlü işgalci Yahudilerdir. İşgalciler yaptıkları her şeyi yasal gibi göstererek bir tiyatro sergiliyor. Sanki oradan hukuka uyan bir devlet var. Geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa’nın bitişiğinde bulunan mezarlığın kaldırılması için karar çıkarıldı. Amaç Müslümana saldırı, saygısızlık. Buna yasal kıyafeti giydirmeye çalışarak yapıyorlar bunu. İşgalci Yahudiler çok sinsidir ve işlerini de sinsi biçimde yapıyorlar.

Filistinlilerin direnişi daha da genişliyor

Gazze’de bir harekat ordusu var. Bütün direnişler de bunun parçasıdır. Harekat ordusundan açıklama geldi. Açıklamada Batı Şeria’da dik duran halkımızı destekliyor ve sahip çıkmaya hazırız denildi. Silahlı direniş grupları da destek mesajı yolladılar. Özellikle bugün Batı Şeria’da ve Kudüs’te direniş ilanları yapıldı. 23’ten fazla işgalciler etkisiz hale getirildi bu direniş ilanları sayesinde. Batı Şeria’da yeni direnişlerin inşa edilmekte olduğuna şahit oluyoruz. Ve bu direniler daha da genişleyecek.

Müslümanların acilen ayaklanması ve sessiz kalmaması gerekiyor

Direniş ilanları, işgalcilerin yaptıkları katliamlar medyada yer almıyor. Batı ülkeleri Ukrayna’daki direnişi övüyor ama Filistin’deki direnişi bizim Müslümanlar övmüyor, görmezden geliyor. Oradaki mazlumların sesi olmalıyız. Bu bir insanlık görevidir.

İşgalci İsrail’le Lübnan anlaşması için şunu söyleyebilirim, o anlaşmada yer alan gaz Filistinlilerin gasp edilen gazıdır. O yüzden bu anlaşmayı normal olarak görmüyoruz.

İşgalciler durmadan Müslümanların ilk kıblesini hedef almaya devam ediyor. Bu haftanın başından bu yana yaklaşık 3 bin 500 işgalci tarafından baskı düzenlendi Mescidi Aksa’ya... Haftanın her günü basılmaya başladı aksa. Baskında dans ediyorlar, Müslümanlara hakaret ediyorlar. Müslümanların acilen ayaklanması ve sessiz kalmaması gerekiyor.”