15 Temmuz 2016’dan bu yana FETÖ ile mücadele noktasında yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gerek muhalefet, gerek FETÖ ve FETÖ’ye yakın yapılar tarafından manipüle edilen iktidar karşıtı gruplar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sevmeyen kişiler tarafından, FETÖ’yle mücadele KHK’lılar, OHAL vb. gündemlerle maalesef hafife alındı, hafife indirgendi. Toplum nezdinde de FETÖ’yle mücadele beş yıl geçtikten sonra yeteri kadar ilgi görmemeye başladı. Oysaki FETÖ yorulmayan, yıpranmayan, bıkmayan, yurtdışı istihbaratlar tarafından desteklenen, belki de dünyada eşi benzeri olmayan bir terör örgütüdür. Devletin içerisine girmeyi amaçlamış, bunu başaramadığında giderek saldırganlaşmış ve kendi halkına silah doğrultmayı dahi göze alan ajanlardan müteşekkildir. Devletin tüm kurumlarına yerleşmiş bir örgüttür. Fakat bugün itibariyle sadece yurtiçinde değil özellikle de yurtdışındaki yapılanması itibariyle çok daha tehlikeli bir yapı haline geldiğini şahsen düşünmekteyim. Şöyle ifade etmek herhalde doğru olur: Neo-FETÖ!

Yeni bir yapılanma yeni bir jenerasyonla karşı karşıyayız. Sadece yurtdışına kaçmış ve FETÖ’nün Türkiye’ye düşman şekilde yetiştirilen çocukları değil aynı zamanda yurtdışında FETÖ okullarında eğitim gören yabancı çocukların da beyninin Türkiye’ye karşı yıkanmakta olduğunu unutmamak gerekiyor. Yani, sadece yurtiçinde değil, aynı zamanda Türkiye karşıtı yeni bir yabancı jenerasyon ortaya çıkmakta. Bunların en önemlilerinin ABD’de yetişmekte olduğunu unutmamak gerekir. ABD’de özellikle Charter okullarda yetiştirilen orta sınıf Latin Amerika ve Afrika kökenli Amerikan vatandaşları… FETÖ’nün Charter okullarını tercih ettiğini biliyoruz. Oradan mezunlar verilmekte ve bir kısmının Harvard gibi önemli üniversitelere girdiğini biliyoruz. O zihinler, bir gün başta ABD olmak üzere Avrupa, Asya ve Afrika’da önemli devlet pozisyonlarına gelmek üzere Türkiye karşıtı şekilde yetişiyor. Türkiye’nin yeni ve farklı bir tehditle karşı karşıya geleceğini düşünmekteyim maalesef.

Bu Neo-FETÖ dediğiniz yeni jenerasyon ne yapmayı amaçlıyor?

FETÖ Türkiye’de üniversite sınavlarına öğrenci hazırlamakla başlamıştı bu işe. Askeri okullar, yargı, emniyet gibi stratejik müesseselere adam yetiştirmişlerdi. Devletin içinde kendisi adına iş yapmak için yer bulabilecek çocuklara sınav sorularını vermek suretiyle önemli bir yapılanmaya gitmişlerdi. Türkiye’deki devletin içerisine sızma ve yerleşik düzen olma amacı bu şekilde gerçekleşiyordu. Fakat yeni dünya düzeninde özellikle sosyal medya, dijital mecralar, siber teknoloji çok ön planda ve maalesef FETÖ bunun gerçekten farkında. Özellikle yurtdışında yetiştirmekte oldukları çocukları siber teknolojilere, siber savaşlar, dijital dünya ve internet çağı üzerine hazırlamaktalar. Yani “computer science” dedikleri bilgisayar bilimleri ya da bilişim dünyasına hazırlamaktalar ve o tarafa yönlendirmekteler. Hazırlanan yeni jenerasyon bu yeni dünya kodlarına gayet uyumlu hareket etmeyi biliyor. Maalesef bunu da her halde hepimiz ufak ufak sosyal medyada görmesek, gözlemleyemesek de hissetmeye başladık.

Teşekkür ederiz.

Ben de teşekkür ederim.