SADAT’ı niçin hedef alıyorlar? Sedat Peker’in açıklamaları, dışarıdan fonlanan gazeteciler ve en son da Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ı hedef almasının sebebi nedir?

SADAT’ı (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya SADAT A.Ş) 2012’de kurduk. Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ekibi olarak 23 arkadaş bir araya geldik ve kurduk SADAT’ı… Türkiye’de ilk ve tek savunma danışmanlık şirketi olarak projeyi hayata geçirdik. SADAT’taki faaliyetlerimiz Türkiye’nin menfaatlerine uygun bir şekilde hareket etmek üzere kurulu. İslâm devletleri başta olmak üzere, Türkiye’nin müttefiklerine hizmet veren bir askerî-savunma danışmanlık şirketinden söz ediyoruz. Anadolu’da ve Ortadoğu’da böyle bir oluşumun varlığından rahatsız olanlar, başta ABD-Avrupa’dır! Bu ülkelerin istihbaratları da SADAT’tan rahatsız, başta CIA… FETÖ gibi örgütler elbette SADAT üzerinden manipülasyon yapmaya çalışırlar. Dolayısıyla bize karşı bir hücum başlattılar! SADAT’a saldırılar kuruluşundan beri yapılıyor… Daha önce Meral Akşener de bir saldırıda bulundu… Ümit Özdağ da öyle!.. Hepsi mahkemeye verildi. Bize yâni SADAT’a tazminat ödemek zorunda kaldılar! İddiaları tamamen iftiradan ibaret idi. En son da Sedat Peker, SADAT’ı diline doladı. “Suriye’ye gönderilen silahlar SADAT’ın tırları ile gönderildi” diye bir iftira attı ortaya. SADAT’ın böyle bir faaliyeti söz konusu değil tabiî! Bunlar tamamen iftira. Bunlar Peker’e dışarıdan söyletildi! Peki söyleten kim? Türkiye düşmanları!

Bugün de Kemal Kılıçdaroğlu SADAT’ın önüne gitti. Kılıçdaroğlu’nun amacı ne?

Güya görüşmek istiyor! Gerçi amacı görüşmek değil, tamamıyla kötü niyetli! Konuyu manipüle etmek istiyorlar. Güya, “SADAT, Erdoğan’ın paramiliter gücü! Seçimi sabote edecek!” mânâsında şeyler… Türkiye’yi seçim öncesi karıştırmak-kaosa sürüklemek isteyenler, şimdiden zemin hazırlamak istiyor! SADAT’ın ismini de dillerine doluyorlar! Bu konuda SADAT yönetim kurulu gerekli işlemi yapacaktır! Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır! Kemal Kılıçdaroğlu SADAT’ın paramiliter güç olduğunu iddia ediyor. İftira atıyor, bunu ispat etmek zorunda. Bu iftiraların hesabını verecek. Büyük ihtimalle SADAT’a tazminat ödemek zorunda kalacak. SADAT, uluslararası yasalara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarına uygun ve Türkiye’nin, İslâm coğrafyasının menfaatlerine uygun olarak faaliyet gösteren, devletlerin silahlı kuvvetlerinin ve güvenlik güçlerinin eğitim, donanım gibi savunma alanındaki ihtiyaçlarını karşılayan bir şirkettir.

Yani sömürge durumundaki Müslüman ülkelerin askeri eğitimine destek verdiği için ve bu emperyalistlerin işine gelmediği için SADAT hedef alınıyor değil mi?

Aynen öyle. Amerika ve Avrupa ülkelerinin 70’in üzerinde bu tür şirketleri var. Mesela Blackwater gibi Rusya’nın Wagner oluşumu gibi; bunlar özel askeri güçler. Bu şirketler Orta Doğu’yu paylaşmışlar, İslâm coğrafyasında hem o ülkelerin yüksek meblağda paralarını alıyorlar hem de o ülkelerin içini karıştırıyorlar. Yani bu şirketler hem hizmet vermiyorlar hem de Müslüman ülkeleri birbirine düşman ediyorlar. Vekalet savaşlarının araçlarından birisidir bu paramiliter güçler. Ama SADAT bölgede barışın sağlanması, bu ülkelerin savunma danışmanlığı konusunda ihtiyacı varsa o ülkenin gerçek ihtiyacı nedir, doğru ihtiyacı nedir diye düşünüp çözüm üretmek için danışmanlık faaliyetleri yürütüyor. O ülkeye bu anlamda hizmet vererek doğru işler yapıyoruz. Türkiye’nin savunma sanayi ürünlerinin o ülkelere pazarlanmasında, satılmasında önemli bir rol sahibiyiz. Bu Batılı ülkeleri çok ciddi şekilde rahatsız ediyor. Fransa’yı rahatsız ediyor, Almanya’yı rahatsız ediyor, Amerika’yı rahatsız ediyor. Onlarda bizim önümüzü kesmek için içerideki hainleri kullanarak bu tür atraksiyonlara girişiyor. Olay bundan ibaret. Ama afedersiniz it ürür kervan yürür! SADAT kendi doğru bildiği yolda ve doğru bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir. Bu tür saldırılar hiçbir şekilde bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Bunlara pabuç bırakmayız!

Şunu da söyleyeyim: Bu ülkeye hizmet etmekten başka, geleceğini aydınlatmaya çalışmaktan başka bir hedefimiz-gayretimiz yok. Risk alarak SADAT’ı kurduk. Ümidimiz SADAT gibi yerli-millî şirketlerin kurulması, bu anlamda SADAT’ın örnek olması… SADAT’ın sitesinde faaliyet alanlarımız gayet açık bir şekilde ortaya konulmuş. Ticaret Sanayi Odası’ndan resmî belgelerimiz de var… Bazıları Türkiye’yi karıştırmaya niyet ederse, SADAT’ı bir kenara koyalım, bizim onlara verecek çok güzel bir cevabımız var! Bunu da böyle bilsinler.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Ben de teşekkür ederim.

Röportaj: Faruk Hanedar