Moskova'dan dünyanın her yerindeki komünistler için çok güzel bir haber geldi. Bu Rus vatanseverleri için de iyi bir haber. Biliyorsunuz, Gorbaçov öldü. 91 yaşındaydı.

Sovyetler Birliği'ni yok etti ve ülkeyi bir karmaşa içine terk etti. Şimdi Rusya, Almanya da dahil olmak üzere NATO ülkeleri tarafından saldırıya uğradı. Almanya, Rusya'nın düşmanı değil, tarafsız bir ülkeydi. Her şeyin nedeni Amerikalılar değil, Gorbaçov'dur. Çünkü ihanet etti. Putin iktidara geldi ve hatalarını düzeltmeye çalıştı.

***

Avrupalı hainler Ruslara karşı savaşıyor. Ukrayna'nın Yahudi Cumhurbaşkanı bir politikacı değil, bir komedyen. Babası ve annesi 2. Dünya Savaşında Kızıl Ordu'da savaşıyordu. Ama bu hain, Yahudi karşıtı en cani grup olan, Sovyet karşıtı ve karşı-devrimci Banderistlerin müttefikidir. Bu insanlar Kiev'deki mevcut hükümeti destekliyorlar. Ukrayna ile alakalı anılarım pek iyi değil. Ukrayna'da on kez bulundum ve çoğu trenle transit geçişti. Rus tarafına geçene kadar insanlar pek dost canlısı değildi.

Sabırlı olmalıyız. Umalım ki Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin tam bağımsızlığa ulaşması için gereken önlemleri alacaktır. Erdoğan'dan önce Türkiye ABD'ye bağımlıydı. Amerikalıların bir sürü ajanı vardı. Erdoğan ve partisi ABD'nin ajanları değiller; ama Türkiye hâlâ NATO üyesi. Ve ne yazık ki, söylemek gerekirse, Amerikalıların NATO üyesi olduğu için Türkiye’ye müdahale edemeyeceği bir gerçektir. Türkiye topraklarında bulunan Amerikan üsleri ve NATO üsleri gibi yabancı üsleri kapatabilir.

Avrupa ülkelerinde yaşayan cumhurbaşkanı ve başbakan seviyesindeki hainler kaybedecek. Ümid ediyorum her şey düzelir ama emin değilim. Nükleer savaş olacağını zannetmiyorum. Çünkü bir nükleer savaş dünyanın Batısını yok eder. Rusya dünyanın en büyük ülkesi ve bir nükleer savaş olsa da ayakta kalacaktır. Birkaç milyon Rus ölse de Rusya hayatta kalacaktır. Ama İngilizler, Fransızlar ve Almanya'daki hainler yok edilecektir. Bu yüzden nükleer savaş olmayacağını düşünüyorum.

Öte yandan Rusya'ya karşı ekonomik bir savaş var ama bu işlemiyor. Fransa artık Rusya'dan petrol ve gaz almıyor. Bir yerden almaları gerekiyor ve burası da Cezayir’di.  Ama bunu da İspanya engelliyor. Cezayir gazı İtalya'ya oradan da Fransa'ya boru hattıyla geliyor. Durum karmaşık.

Tabii ki, bir komünist olarak Sovyetler Birliği'ni destekledim, ancak yoldaşlarımla birlikte Sovyetler Birliği'nden kovuldum çünkü onlar ajanlarla yol yürümek istiyorlardı. Ajan olamazdım, bu yüzden Venezüellalılar sınır dışı edildi. Bugüne kadar Filistin davasının içinde oldum ve Filistin'in kurtuluş mücadelesi için öleceğim. Gerçek Yahudileri de savunmak zorundayız. Çünkü gerçek Yahudiler Siyonist değildir ve Siyonizm de dini bir mesele değildir. Siyasi, emperyalist, sömürgeci, ırkçı bir harekettir Siyonizm.

Stalin bir hata yaptı; Moskova'dan dünyanın dört bir yanındaki komünist partilere İsrail devletini tanımalarını emretti. Çünkü komünistlerin iktidarı ele geçireceğini düşünüyordu. Ve o dönem Orta Doğu'da bir tepkiye neden oldu. Sudanlı komünistler, yoldaşlarımız Moskova'ya “hayır” dediler. Kutsal Filistin topraklarını işgal eden devleti asla tanımayacaklarını söylediler. Şimdi Sudan’da iktidarda olanlar ise İsrail devletini tanıyarak ihanet ediyorlar. Sudan hükümeti beni CIA'ya 50 milyon dolar için teslim ederek hain oldu ve ne yazık ki hâlâ Fransa'da hapisteyim.

Başkan Chavez, özgürlüğüm için Chirac ile görüşmüştü; ama ben hâlâ buradayım. Venezuela'da bazı hainler devrimci harekete sızdı ve bunlar iktidardalar. Beni Venezuela'ya geri getirmemek için ellerinden geleni yaptılar. İademi talep etmediler ve engellediler. Büyük başkanımız Simon Bolivar'ın hatıralarına ihanet ediyorlar.

Chavez 1999'da başkan oldu. Başkan olmadan önce annemin kuzeni olan Rafael Caldera başkandı. Sağcı bir Katolikti ama dürüst bir adamdı. O bir Amerikan ajanı değildi. Tanrı'ya inanıyordu ve Venezuela halkından bir kuruş bile çalmadı. Bunu söylüyorum, çünkü sağcı bir adam olabilirsiniz, bu mesele değil; dürüst olmak meseledir. Bunun kanıtı Venezuela. Dünyanın en zengin ülkesi mahvoldu. Elbette Amerikalılar Venezuela'ya karşı savaşıyor; ama tek mevzu bu değil. Devlet sürekli hata yapıyor. Ne olacağını bilmiyorum; ama savaşın sonunda kazanacağımıza inanıyorum.

Kolombiya, bağımsızlığını belki de ilk kez yaşıyor. Yeni başkan eski bir gerilla. Oyların yüzde ellisini aldı. Ümid ediyorum, devrilmez yahut öldürülmezse sorunları çözme kabiliyetine kavuşacaktır. Umalım ki, Venezuela ile yıllar sonra diplomatik ilişkileri yeniden kurar, Kolombiya komünistlerinin Venezuela halkına karşı yürüttüğü gerilla savaşını durdurmayı başarır. Neler olduğunu bilmiyoruz. Bağımsızlıktan önce, Kolombiya'nın yönetici sınıfı Bolivar'ı öldürmeye çalıştı. Bolivar'ın sağ kolunu öldürdüler. Bu kişi Venezuela ve Kolombiya ile Bolivya ve Peru'nun bağımsızlık savaşında en yüksek askeri rütbeye sahip tek kişiydi, ancak öldürüldü. Bu inanılmaz. Şimdi, sonunda, Kolombiya iyi bir hükümete sahip. Kolombiya'da birçok kişi seçimleri boykot etti. Aksi takdirde, geçerli oylar hükümete yüzde elliden fazlasını getirecekti. Bu adam ne olursa olsun şimdi iktidarda ve meseleleri daha doğru yollarla çözmeye çalışacak. Türkiye, Rusya, İran gibi emperyalizmin tüm düşmanları Venezuela'nın müttefiki. Karamsar değilim; Allah’a inanıyorum. La ilâhe illallah Muhammedun Resulullah.

Ümid ediyorum bir gün Venezuela'ya geri döner ve Venezuela halkını ve müttefiklerini savunmak için enternasyonalist tecrübelerimi paylaşırım.

Allahu Ekber!

03.09.2022

İngilizcesi için TIKLA