Bu ayki kapak mevzumuz Batı Sisteminin Temel Çelişkisi Catéblepas Zenginliği(!)”
Catéblepas kendi uzuvlarını yiyerek beslenen masal canavarı; insanlığın geldiği noktada, Batı medeniyetininbu kadar etkin olmasının sebebi, onların  güçlü, mutlu, huzurlu bir toplumu ve sistemleri olduğundan değil, bizim kendi hâlimizin şuurunda olmamamızdan dolayıdır.
Batı kemmiyetleri üst üste sıralarken kendi toplumunu ve fertlerini ezerek, insan cesetlerinden oluşturduğu bir kulenin tepesinden bakmaktadır; biz ise keyfiyetçiliğin, hakikatine mâlikken ondan mahrum bir halde “catéblepasın zenginliğinin” peşindeyiz. Biz, kendi ruhumuza, asıl kökümüze, İslâm’a; mutlak fikre nisbetle meseleleri ele almaya muhtaç bir hâlde zenginken fakiriz; Batı ise bütün madde hâkimiyetine rağmen denge ve ölçü yokluğundan mülhem ruhunu arar bir hâlde “yitik cennet”in peşinde kıvranıp duruyor.
Afganistan’da işgalci ABD askerlerinin NATO üssünde Kur’an-ı Kerim’i yakma görüntüleri basına sızınca haysiyet sahibi Müslümanlar sokaklara döküldü. Çeşitli yerlerde eylemler düzenlenirken Afganistan’daki eylemlerde çatışmalar çıktı ve 20 kişi öldü. Afganistan’dan sonra Pakistan’da da halk sokağa döküldü. Türkiye’de ise Diyarbakır’da yüksek katılımlı bir eylem düzenlendi. İstandul’da da “Müslüman Anadolu Gençliği” Cuma namazı çıkışında bir eylem yaptı ve basın açıklaması okudu.
Mevlüt Koç’un kapağımızı yaparken yararlandığımız “Sivil Toplumun Temel Çelişkileri” başlıklı yazısını büyük bir alâka ile okuyacağınızı düşünüyoruz.
Ömer Emre Akcebe yine dikkat çeken “Mekanik Kâinat Tasavvuru ve Makine Mefkûresi” başlıklı yazısını sizlerle paylaşıyoruz.
Hakan Yaman, “Yakup Köse Davasının Düşündürdüklerini” sizler için kaleme aldı.
Av. Zeliha Kılıçparlar, “MİT Hadisesiyle Görülen Emperyal Hukuk” yazısında MİT hadisesinin bize gösterdiklerini yazdı.
Gönüldaşımız Nuray Zor vefat etti. Ünsal Zor’un eşi Nuray Zor’a Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabr-ı cemil niyaz ederken, Kâzım Albay’ın “Sadıklardan Biri Vefat Etti” başlıklı yazısını sizlerle paylaşıyoruz.
Bu ay iktisat üzerine Yenişafak Gazetesi yazarı Yaşar Süngü bey ile bir röportaj gerçekleştirdik: “Bozuk Sisteme Uyduruk Yöntem: İthalata Dayalı İhracat...”
Baran Dergisi okur buluşması gerçekleştirildi. Bu mevzu ile alakalı olarak Kâzım Albay’ın “İhtilâl Şuurunu Dâima Diri Tutmak” yazısını dergimiz muhtevasında bulabileceksiniz.
Yine Ömer Emre Akcebe’nin Baran Dergisi’nin 265. sayısında yayımlanan “Suriye Hakkında Mülâhazalar” başlıklı yazısını bu mesele hakkında önemli bir analiz olarak görüyor ve dikkatinize sunuyoruz.
İsmail Uysal, “Osmanlı Bozgunu Bitti -2- / Pano... Arama... Diyalog...” yazısı ile Yahya Yıldırım, “Hakâret Davası” başlıklı hikâyesi ile dergimizde...