Korea IT News portalına göre Apple, kamera bileşenleri üreten Çinli şirket Ofilm ile ilişkilerini kestikten sonra Koreli üreticilerle işbirliğine geçmek zorunda. Geçen yıl, ABD Ticaret Bakanlığı üreticiyi kara listeye aldı ve ardından Apple yeni ortaklar aramaya zorlandı.

OFilm 16 Mart'ta yaptığı açıklamada, "bir yabancı şirketin" Çinli üretici ve yan kuruluşlarıyla ortaklığını sona erdirme kararı aldığını söyledi. Apple'ın ismini doğrudan anmasa da, OFilm'in gelirinin önemli bir kısmını ortak işletmeden aldığı ve ticaretin sona ermesinin ardından kamera üretimini Çinli Wingtech'e satmak zorunda kaldığı biliniyor.

Yaptırımlardan önce Apple, kamera bileşenlerini OFilm, Sharp ve LG Innotek'ten aldı ve şimdi Güney Kore'de yeni ortaklar aramak zorunda. Optik bileşenler pazarındaki en büyük oyuncu olan LG Innotek'e ek olarak, Apple'ın ToF sensörlerinin yanı sıra optiklere ve diğer modüllere odaklanmak için bazı küçük üreticilerle görüşmelerde olduğu söyleniyor.

Koreli şirketler Apple'dan umutlu

Genellikle şirket yeni ortakların seçiminde çok dikkatli davranmakta. Bir yüklenici ile iletişime geçmek, prototipler almak, kalitesini değerlendirmek, üretimi incelemek ve potansiyel ortağın mali durumunu ve kapasite geliştirme planlarını analiz etmek genellikle iki yıla kadar sürüyor.

Apple'ın geçen yıldan beri birlikte çalışmayı düşünmeye başladığı Koreli üreticilerin yakında bu şansı bulması bekleniyor. Güney Koreli bir endüstri kaynağına göre, LG'nin akıllı telefon üretimini durdurma kararını takiben, birçok yerel şirket kendilerini bir ikilemde buldu ve Kore endüstrisi yeni bir yatırım kaynağı olarak Apple'a güveniyor.