ROKETSAN, Endonezya’da düzenlenen Indo Defence Fuarı esnasında Endonezya’ya KHAN füze sistemi ve hava savunma sistemi tedariki için sözleşme imzalamıştı. Bu bağlamda ROKETSAN’ın Endonezya için katmanlı hava savunma sistemleri geliştireceği belirtildi.

HİSAR ve SİPER projelerinden elde edilen tecrübelerle Endonezya’nın ihtiyaçlarına göre yeni hava savunma sistemlerinin geliştirileceği aktarıldı. Yeni sistemin TriSula adıyla geliştirildiği belirtildi.

KHAN Balistik Füze Sisteminde ilk ihracat Endonezya’ya!

Endonezya’da düzenlenen Indo Defence 2022’de savunma sanayiimizin geliştirdiği sistemlerin ihracatına yönelik anlaşmalar imzalanmıştı. ROKETSAN tarafından geliştirilen KHAN Balistik Füze Sisteminin ihracatına yönelik anlaşma imzalanmıştı. BORA balistik füze sisteminin ihracat versiyonu olan KHAN füze sistemi böylelikle ilk kez TSK haricinde bir kuvvetin envanterine girmiş olacak. Muharebe sahasında kendini ispatlamış bir sistem olan BORA’nın ihracat versiyonun önümüzdeki dönemde yine ihracat başarılarına imza atması bekleniyor.

BORA balistik füzesi ordu etki sahası içerisinde yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateş gücü oluşturuyor. BORA Füzesi; zamanında, doğru ve etkili ateş gücü yaratarak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği sağlamaktadır. Füze, ROKETSAN üretimi BORA Silah Sistemi ile entegrasyon için uygun ara yüze sahip diğer platformlardan fırlatılabilmektedir. BORA Füzesinin menzilinin 280+km olduğu değerlendiriliyor.

Endonezya ile iş birliği anlaşması

Endonezya’da düzenlenen Indo Defence 2022’de savunma sanayiimizin geliştirdiği sistemlerin ihracatı ve uzay-havacılık ve zırhlı araçlarda iş birliği anlaşmaları imzalandı. Gelişmeyi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir resmi Twitter hesabından;

“Indo Defence 2022’de savunma sanayiimizin geliştirdiği hava savunma füzeleri, savaş yönetim sistemi, kontrol botları ve diğer bazı sistemlerin Endonezya’ya ihracatı ile uzay-havacılık ve zırhlı araçlarda işbirliğine dönük anlaşmalar imzalandı. Ülkemiz için hayırlı olsun!” şeklinde duyurdu.

4 yıl aradan sonra düzenlenen Indo Defense Expo & Forum 2022 fuarı, Endonezya’nın başkenti Jakarta’da 2-5 Kasım’da düzenlendi. Türkiye’den de başta FNSS, ASELSAN, HAVELSAN, OTOKAR, ROKETSAN, TUSAŞ olmak üzere toplamda 28 savunma sanayii şirketi düzenlenen fuara katıldı. FNSS, Endonezya’da düzenlenen Indo Defence 2022 fuarında ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule (UKK) ile birlikte Zırhlı Amfibi Hücüm Aracı (ZAHA)’yı ve KAPLAN MT’yi sergiledi.

Defence Türk