ROKETSAN tarafından geliştirilen yerli füze “Tayfun” Rize’den Sinop açıklarına fırlatıldı. TAYFUN, 458 saniyede 561 kilometre uzaklıktaki hedefi başarıyla vurdu. 300 km barajı bu atışla aşılmış oldu.

TAYFUN’un 561 km uzaklıktaki hedefi başarıyla vurabiliyor olması akıllara İstanbul-Atina arası 561 km olduğunu getirdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın ‘Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi’ kapsamında ROKETSAN tarafından test atışı yapıldı.

Rize-Artvin Havalimanı’nda Milli Savunma Bakanlığı’na ait apronda, karadan denize yapılan atışta, yeli füze ‘Tayfun’, Sinop açıklarına fırlatıldı.

TAYFUN’un özellikleri

BORA füze lançeri oldukça benzer bir lançer yapısına sahip olan TAYFUN'un Kısa Menzilli Balistik Füze kategorisinde olduğu tahmin ediliyor.

Balistik füzeler genel olarak menzil ve fırlatıldığı platforma göre altı sınıfa ayrılırlar;

Taktik Balistik Füze (Tactic Ballistic Missile) (TBM) 300 km'den az menzile sahip BF sistemidir.

Kısa Menzilli Balistik Füze (Short-Range Ballistic Missile) (SRBM) 300 ile 1000 km menzil aralığında olan BF sistemidir.

Orta Menzilli Balistik Füze (Medium-Range Ballistic Missile) (MRBM) 1000 ile 3000 km menzil aralığında olan BF sistemidir.

Uzun Menzilli Balistik Füze (Intermediate Range Ballistic Missile) (IRBM) 3000 ile 5550 km arasında menzile sahip BF sistemidir.

Kıtalararası Balistik Füze (İntercontinental Ballistic Missile) (ICBM) 5000 km ve üzeri menzile sahip olan BF sistemidir.

Denizaltından Atılan Balistik Füze (Submarine Launched Ballistic Missile) (SLBM)

Savunma Sanayii Başkanlığı'nca 'Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi' kapsamında ROKETSAN tarafından geliştirilen yerli füze 'Tayfun'un test atışı yapıldı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda Milli Savunma Bakanlığı'na ait apronda, sabah saat 06.50'de yerli füze 'Tayfun', karadan denize yapılan uzun menzilli atışla Sinop açıklarına fırlatıldı.