Üretim bandı olmadığı ve üretim yapılmadığı iddia edilen Togg fabrikasında 250 robotun üretim yaptığı ortaya çıktı. Gazeteciler, TOGG'un Bursa Gemlik'teki fabrikasını gezdi, şirketin CEO'su Gürcan Karakaş ile röportaj yaptı.

Daha önce "üretim yapılmıyor" ve “üretim bandı yok” iddialarının ortaya atıldığı fabrikada, 250 robot ile üretim yapıldığı ve üretim bantlarının bulunduğu görüldü.

Gazete Pencere yazarı Eme Özpeynirci, TOGG'un Bursa Gemlik'teki fabrikasını gezdi, şirketin CEO'su Gürcan Karakaş ile röportaj yaptı. Röportajdan bazı kısımları iktibas ediyoruz:

“1.5 milyar Euro yatırım yapıldı”

2019’dan bugüne kadar 1.5 milyar Euro yatırım yapılırken, aracın satışa başlayacağı mart sonuna kadar toplam yatırım miktarı 1.8 milyar Euro’ya ulaşacak. 2030 yılına kadar yapılacak toplam yatırım ise 3.5 milyar Euro’yu bulacak. Buna akıllı cihaz, kampüs (fabrika ve çevresi) ve teknoloji geliştirmek için yapılan yatırımlar da dâhil.

Bildiğimiz gibi ortaklarımız projenin en başında 15 yıl temettü almayacaklarını açıkladılar. Biz gelir modelimizi hem akıllı cihaz (otomobil) satışından hem de sunduğumuz hizmet üzerine kurguladık. Yani Apple modeli de diyebiliriz. Yani akıllı cihazın dışında sunduğumuz teknoloji ve hizmetlerin kullanımından gelir elde etmeyi hedefledik. Aynı zamanda batarya ve yazılım maliyetlerini kontrol edebildiği için kârlılığına bunun da katkısı olacak. Bu da kısa sürede kârlı ve piyasa değeri yüksek bir şirket haline gelmemizi sağlayacak.

2023 sonrası üretim plânı

1.8 milyar Euro’luk ilk yatırımla önce yıllık 100 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacağız. 3.5 milyar Euro’luk yatırımın sonucunda ise 2030 yılında yıllık üretim kapasitemiz 175 bin adede çıkacak. İlk modelimizi satışa sunacağımız 2023 yılında maksimum 20 bin adet üretim yapmayı hedefledik. 2024 ve 2025’te üretim katlanarak artacak, 2026 yılında 3 farklı modelle (C-SUV, C-Sedan ve C-X Coupe) yılda 100 bin adetlik üretime, 2030 yılında ise 5 modelle (B-SUV ve C-MPV eklenecek) yılda 175 bin adetlik üretime ulaşacağız. Mart 2023’ten 2030 yılı sonuna kadar toplam üreteceğimiz araç sayısı ise 1 milyona ulaşacak.

Daha ulaşılabilir modeller 2027 yılında devreye girmesi planlanan B-SUV sınıfındaki model olacak. Bu model için 2025 yılından itibaren yepyeni bir platform oluşturacağız.

Seri Üretim

Biz aslında Gemlik’te deneme üretimlerine temmuzda başladık. 29 Ekim’den itibaren de seri üretim bandında ürettiğimiz araçları sertifikasyon ve homologasyon süreçleri için yurt dışındaki akredite test merkezlerine gönderiyoruz. Otomobiller 16’sı yeni regülasyon olmak üzere 92 farklı teste tabi. Teste gönderilen araç sayısı aralık sonu itibarıyla toplam 165 olacak. Araçlar testlerini tamamlayıp tip onaylarını alacaklar. Avrupa tip onaylarının alınmasının ardından da siparişlerin gelmesiyle birlikte kullanıcıya yönelik seri üretim başlayacak. Mart ayı sonunda da Togg modeli yollarda olacak. Testler bitmeden satış için araç üretmemiz söz konusu olamaz. Regülasyonlar sürekli değişiyor.

Fiyat Şubatta açıklanacak

Togg’un fiyatı şubat ayında açıklanacak. Daha önce de söylediğim gibi içten yanmalılar dâhil kendi sınıfındaki araçlarla rekabet edecek bir fiyata sahip olacak. Tüm ön siparişler Şubat 2023 itibarıyla internet üzerinden alınmaya başlanacak. Ön siparişler bireysel kullanıcılara öncelik olmak üzere alınacak, 2023 yılı boyunca teslim edilecek.

3 yıl araç garantisi, 8 yıl da batarya

Aracın garantisi 3 yıl olurken, bataryası ise 8 yıl garantiye sahip olacak. Paslanmazlık garantisi ise 10 yıl olacakmış.