Batıcı rejim köklerinden çatırdarken, hâkimiyeti kaybettiğini fark eden Batıcı Kemalistler tepinmeye başladı. Manzaraya baktıkça, senelerdir içlerinde gizlemeye çalıştıkları kuduz kâfirliği de artık zapt edemeyen Batıcılar, İslâm’a ve Müslümanlara olan nefretlerini artık açıktan kusuyorlar.

Allah’a ve Resulü’ne karşı sergiledikleri düşmanlığı, “laik bir ülkede yaşıyoruz, ifade özgürlüğü var” gibi eşek hürriyetiyle izah etmeye kalkanlar, yakında yerinde bulamayacaklarını bildikleri Batıcı rejimden buldukları imkânları sonuna kadar istismar etmeyi sürdürüyorlar.

15 Temmuz’da ATM ve makarna kuyruklarına girenler, bugünlerde bir yandan tir tir titrerken bir yandan da korkan köpeğin havlaması misali, “kanla kurduğumuz rejimden ancak kanla vazgeçeriz” diye blöf yapıyorlar. Biliyorlar ki, Müslümanların kanı üzerine kurdukları Batıcı rejim için artık son yaklaştı, hesaplaşma vakti geldi çattı.

Batıcılar İslâm’a açıktan saldırırken, Halil Konakçı Hoca’nın "Biz hilâfet makamını geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz." demesinin ardından, zaten yaklaşan “tehlike”nin farkında olanlar tekrar diş göstermeye başladı. Önce Tele1’in ağzını tutamayanlarından Merdan Yanardağ çıktı sahneye ve “on numara bir tesbit” yaparak hilâfetin kanla kaldırıldığını ve yine ancak kan ile geri getirileceğini söyledi.

Bugün ise Cumhuriyet’in köşe yazarlarından Elçin Poyrazlar, “Dinbaz hassasiyeti” başlıklı yazısında, aklı sıra Müslüman’a yer biçmeye çalışıp hassasiyet öğretmeye kalktı. Bunu yaparken de “Ülkede dini, manevi, kutsal ve erkek hassasiyetlerin alanı hızla ve ezici bir güçle yayılıyor.” diyerek, aslında ne derece korktuğunu da ortaya koydu. Laik bir ülkede İslâm’a saldırmak da dahil her türlü hürriyete sahip olduklarını iddia eden Poyrazlar, hilâfeti kastederek “O makamı asla geri alamayacaksınız arkadaş. Laiklik adına biz varız!” diye tehdit etmekten de geri durmadı…

E nasıl olsa 100 yıllık rejimleri ellerinden gidiyor, yarın hesaplaşma başladığında kaçacak delik arayacak olsalar da, kolay değil yaşananları hazmetmeleri.

Biraz daha kudursun, biraz daha havlasınlar. Ha bir de, Batılı hava kuvvetleri uçaklarının iniş takımlarına tutunarak bu memleketten kaçamayacaklarını, asırlık hesabı seve seve vereceklerini de unutmasınlar.