ABD Başkanı Joe Biden siyasi, askeri ve güvenlik konularında görüşmelerde bulunması için Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Ürdün dahil olmak üzere Orta-doğu ülkelerine üst düzey bir heyet gönderecek. Beyaz Saray kaynaklarından edinilen bilgilere heyet, ABD’nin İran’ın nükleer faaliyetleri hakkında Viya-na’da yapılan müzakereler, BAE’nin yeni F-35 uçaklarını satın alması ve bölge-de yaşanan gerilimin azaltılması için yetkililerle görüşmelerde bulunacak.

Heyette ABD Dışişleri Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Konseyi, Savunma Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Konseyi Ortadoğu Sorumlusu Brett McGurk, Dışişleri Bakanlı-ğı Danışmanı Derek Chollet, Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşleri Bakan Yar-dımcısı Joey Hood, Savunma Bakanlığı Ortadoğu Sorumlu Bakan Yardımcısı Dana Stroul bulunacak.

ABD’nin Tahran Elçisi, Viyana’da gerçekleşen müzakereleri ve yaşanan geliş-meleri görüşmek üzere bölge ülkelerinin dışişleri bakanları ile video konferans gerçekleştirdi.

ABD heyeti, bölgedeki müttefiklerin Biden’ın nükleer anlaşmaya geri dönmesini düşünmesi üzerine endişe duydukları bir dönemde Ortadoğu’ya gidecek. Eski ABD Başkanı Donald Trump Mayıs 2018’te nükleer anlaşmadan çekilmişti.

Şarkul Avsat