Bakanlık tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Öncelikli reformları taahhüt eden ve uygulayabilecek bir hükümetin şimdi oluşturulması kritik önem taşımaktadır. Hükümet ayrıca zamanında ve özgür ve adil bir şekilde yapılması gereken 2022 milletvekili seçimlerine hazırlanmaya başlamalıdır” denildi.

Söz konusu açıklamada ayrıca, “Lübnan’ın siyasi sınıfı son 9 ayı çarçur etti. Lübnan ekonomisi serbest düşüşte ve mevcut hükümet temel hizmetleri güvenilir bir şekilde sunmuyor. Beyrut’taki liderler acilen partizan farklılıklarını bir kenara bırakmalı ve Lübnan halkına hizmet eden bir hükümet kurmalıdır. Lübnan halkının umutsuzca ihtiyacı olan şey budur” ifadelerine yer verildi.

Hariri, istifasının ardından Al-Jadeed TV kanalına verdiği röportajda, “Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın hükümet listesini 24 saat içinde incelemesini istedim ve şartlarımı dayatmadım. Onlar böyle anladılar” dedi.

Hariri, 4 Ağustos’ta Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamanın ardından istifasını sunan Hasan Diyab hükümetinin yerini almak üzere 22 Ekim’de yeni bir hükümet kurmakla görevlendirildi.

Şarkulavsat