Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Uzman Çavuş A.A.'nın saldırısına uğradığını iddia ederek şikayetçi olan ancak ortaya çıkan görüntülerle darbedilmediği tespit edilen Dr. Tahir Tarımer ülke gündemine oturmuştu. Meseleyle ilgili doktor hakkında adli ve idari soruşturma açılırken Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer görevden alındı. Gencer'in yerine Menteşe İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde Ali Burak Mülayim atandı.

İskender Gencer

Uzman Çavuş A.A ile yaşadığı hâdise ile gündeme gelen Dr. Tahir Tarımer’in babasının FETÖ’den açığa alınıp daha sonra tekrar görevine iade edildiği açık kaynak taramalarında rastlanan iddialar arasında.

Bu atamayla alâkalı bir iddia da Gazeteci Zihni Çakır’dan geldi. Çakır, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne yeni atanan Dr. Ali Mülayim’in zimmete para geçirme, irtikap ve görevi kötüye kullanmadan dosyası olduğunu iddia etti.

“Pardon da siz bu milletle dalga mı geçiyorsunuz Fahrettin Koca? Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gençer’i görevden alıp yerine Muğla 3 Ağır Ceza’da zimmete para geçirme, irtikap, görevi kötüye kullanmadan yargılanan Ali Burak Mülayim’i atamak ne ya?”

“Doktor-asker tartışması”yla gündeme gelen Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gençer görevden alındı; yerine “zimmete para geçirme”, “irtikap” ve “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla tanınan Ali Burak Mülayim atandı.

Ali Burak Mülayim

Muğla'da 14 Mart Tıp Bayramı'nda araştırma hastanesinde bir uzman çavuş ile doktorun karıştığı darp iddiaları ile gündeme gelen İskender Gençer’in görevden alındığı açıklandı. Gençer’in yerine Dr. Ali Burak Mülayim atandı.