Emniyet müdürlüğünün yaptığı incelemede, Berkay Köklü'nün işe gittiği sırada aracının arızalanması nedeniyle yola yaya olarak devam ettiği ancak soğuk hava nedeniyle bilincini kaybederek kendinden geçtiği tespit edildi. Berkay Köklü'nün ailesinin iddiasının tersine gasp edilmediği belirlenince gözaltına alınan şüpheli S.H. serbest bırakıldı. S.H.'nin Köklü'ye ait montu yol kenarında bulduğunu, üşüdüğü için de giydiğini söylediği öğrenildi.

Berkay Köklü geçen salı sabahı çalıştığı Beylikdüzü'ndeki Gürpınar Balık Hali'nden evine doğru yola çıktı. Ailesinin iddiasına göre, Köklü'nün yolu bir göçmen tarafından kesildi. Söz konusu kişinin Köklü'nün cep telefonunu, üzerindeki kıyafetleri ve ayakkabısını alarak kayıplara karıştığı öne sürüldü.

Olayda Berkay Köklü, üzerinde hiçbir kıyafeti olmadan ayağında sadece çorapları varken yürümeye başladı. Uzun süre yürüdükten sonra, bir taksiye bindi, taksici onu hastaneye götürdü. Hastaneye geldiğinde Berkay Köklü'nün ayaklarının soğuktan donduğu tespit edildi. Soğuktan etkilenen 23 yaşındaki genç, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'ndeki yoğun bakım alanında tedavi altına alındı.

Bu sırada suçlanan ve Afgan olduğu öğrenilen kişi Berkay Köklü'nün montuyla Aksaray'a geldi. Berkay Köklü'nün telefonunu satmak için bir telefoncuya girdi. Köklü'den haber alamayan ailesi, telefonunu aramaya devam etti. Telefon, telefoncu Emre Tambahçeci'nin elindeyken de çaldı. Emre Tambahçeci arayan kişinin isminin Türkçe olduğunu görünce telefonu açtı. Göçmen de telefoncunun aile ile konuşmasına şahit olunca, telefonu bırakarak dükkanı terk etti. Telefoncu ile Berkay Köklü'nün ailesi iletişime geçerek Beyazıt Polis Merkezi ekiplerine haber verdi. Kamera kayıtlarını izleyen polis, göçmeni aynı montla Aksaray'da görünce gözaltına aldı.

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise yaptığı çalışma sonucu, Berkay Köklü'nün, 24 Ocak'ta sabah saatlerinde işe gittiği sırada aracının arızalanması nedeniyle yola yaya olarak devam ettiğini ancak soğuk havada bilincini kaybederek kendinden geçtiğini, hastanede kendine geldiğinde kıyafetlerinin üzerinde olmadığını, konuyla ilgili ise herhangi bir şey hatırlamadığını söylediğini belirledi. Gasp edilmediği tespit edilen Köklü'nün yapılan sağlık kontrolünde herhangi bir darp izine de rastlanılmadı.

S.H.'nin, Berkay Köklü'nün eşyalarını yolda bularak üzerine giydiği ve montun cebindeki cep telefonunu satmak istediği anlaşıldı. S.H.'nin yanındaki kişinin ise tercümanlık yapmak için telefon bayisine girdiği tespit edildi. S.H. ifadesinin ardından hırsızlık suçundan adliyeye sevk edildi. Ancak savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı. S.H.'nin oturma izni olmadığı için sınır dışı edileceği belirtildi.