Çocuk istismarı iddiası üzerinden İslam’a saldıran, adeta kin ve nefretlerini kusan CHP ve avanesine İBB Meclisi Aralık ayı oturumunda konuşan AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, “Helalleşme iddiasıyla ortaya çıkan Cumhuriyet Halk Partisi'nin hala hesaplaşma hesapları yaptığını gösteriyor.” dedi.

Birçok insanın hürriyetini sınırlandıracak bir tavır içerisindesiniz

Türkyılmaz, “Tüm kamuoyu da bu arkadaşlarımızın bu söylemlerini izlesinler takip etsinler. Şimdi benim karşı olduğum temel husus şu suçta ve cezada şahsilik prensibini ihlal ediyorsunuz, birincisi bu. İkincisi masumiyet karinesine henüz hala devam eden bir davayla ilgili bir yargılama yapıyorsunuz ve o yargılamayı kişilerden bağımsız olarak tüm derneklere ve vakıflara teşmil ederek aslında toptancı bir yaklaşımla birçok insanın temel hak ve hürriyetini sınırlandıracak bir tavır içerisindesiniz.

CHP'nin 18 ilde 63 tane cinsel istismar ve taciz vakası

Ben bu konuşma yerine şu konuşmayı yapabilirdim. Şimdi göstermek zorundayım bu konuşmalardan sonra arkadaşlar. Şu görüntüyü görüyor musunuz; Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'de 18 ilde 63 tane cinsel istismar ve taciz vakasının haritası değerli arkadaşlar. Cumhuriyet Halk Partisi'ni kapatalım mı şimdi? Cumhuriyet Halk Partisi'ni kapatalım mı şimdi? Cumhuriyet Halk Partisi'ni kapatalım mı? Bu harita sebebiyle desem ki Cumhuriyet Halk Partisi'ni kapatın olur mu? Bence olmaz.

Alevi dedesi cinsel tacizde bulundu

Geçen ay ekim ayında Tunceli'de bir Alevi dedesi zihinsel bir engelli kız kardeşimize yapmış olduğu cinsel taciz sebebiyle tutuklandı cemevleri kapatılsın dedi mi bizim arkadaşlarımız, demedi değil mi? Ya Atatürk Düşünce Derneği’nin çalışanının yapmış olduğu cinsel istismarını bugüne kadar biz konuşmadık. Bu bakış açısının ne kadar çarpık olduğunu göstermek açısından bu örnekleri verdim biz bu anlayışla değiliz ama arkadaşlar maalesef onu istediler." dedi.

CHP'nin güncel taciz-tecavüz vaka haritası

CHP'de yaşanan 33 taciz-tecavüz sayısının illere dağılımı ise şöyle;

"İstanbul'da 8, Yalova'da 1, Bursa'da 2, Tekirdağ'da 1, Kocaeli'de 1, İzmir'de 2, Aydın'da 2, Muğla'da 2, Antalya'da 5, Konya'da 1, Adana'da 1, Hatay'da 1, Sivas'ta 1, Kırıkkale'de 1, Giresun'da 1, Artvin'de 1, Bitlis'te 1, Erzurum'da 1"