İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir TV programında Osman Kavala hakkında kendi görüşlerini dile getirdi.

İçlerinde ABD’nin de bulunduğu 10 farklı ülkenin Türkiye Büyükelçilikleri, Gezi Parkı olaylarından dolayı tutuklu olan Osman Kavala için “serbest kalsın” çağrısı yapmıştı.

Büyükelçiliklerin tutumunu Türkiye’nin iç meselesine karışmak olarak gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçiler için “istenmeyen adam” talimatı vermişti.

Dün Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sırasında büyükelçiler geri adım atarak başka ülkelerin iç meselelerine karışmamaya dair söz verdiklerini ifade ettiler.

Meral Akşener tüm bu olaylardan sonra "AİHM'in kararlarına uyacağına imza atmış bir ülkenin o mahkemenin kararlarına uymamış olması bir iç mesele olmaktan çıkar." diyerek "Dolayısıyla bunun üzerinden 'Bu karara uyun, gereğini yapın' denilmesinin böyle de bir açıklaması olabilir." ifadelerini kullandı.

Akşener ayrıca büyükelçiliklerin paylaştığı "Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit ediyoruz" açıklamasının "Biz bir yanlış iş yapmadık" şeklinde okunabileceğini söyledi.