En tepesinden en aşağısına kadar mevcut iktidarın Müslüman Anadolu halkını inancından koparmak için elinden geleni yapan M. Kemal hakkında güzelleme yapmadığı bir gün geçmiyor.

Bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 87'nci yıl dönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü vesilesiyle bir video konuşma yayınladı.

Konuşmasında, “Her ne kadar kadınlarımız seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında elde etmişlerse de, haklarını özgürce kullanmaya AK Parti ile başlamışlardır” diyen Erdoğan, “Kadınların siyasete ve sosyal hayata katılım mücadelesinde elde ettikleri kazanımların çoğunun altında AK Parti'nin imzası vardır.” ifadesini kullandı.

Akabinde M. Kemal güzellemesine ve onun yolunun (Kemalizm’in) Ak Parti eliyle yaşatıldığını da şu sözlerle ifade etti: “Gazi'nin (Mustafa Kemal Atatürk) vefatından sonra yaklaşık 60 yıl boyunca kadınlarımızın parlamentodaki temsil oranı hiçbir zaman yüzde 4'ü aşmamıştır. Bu tablo Ak Parti'nin iktidara gelmesiyle değişmiştir.”

Erdoğan, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan son seçimlerde TBMM'deki 600 milletvekilinden 104'ünü kadın milletvekillerinin oluşturduğunu söyledi.