Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından Ban'la birlikte bulunan 'Ankara Kuşu' isimli Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar Ünsal da gözaltına alındı.

Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, organize suç örgütü liderliğinden hakkında arama kararı çıkarılan Sedat Peker'in SPK'daki rüşvet iddiaları ile gündeme gelen AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olan ve Peker'in yayınladığı video nedeniyle gözaltına alınan eski THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban gözaltına alındığı sırada yanında dikkat çeken bir isim de yer aldı.

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre, 'Ankara Kuşu' isimli Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar Ünsal, Ban’la birlikte gözaltına alındı.

'ANKARA KUŞU'NDAN AÇIKLAMA

Gözaltı işleminden kısa bir süre sonra 'Ankara Kuşu' Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Basında Ankara Kuşu yakalandı falan diye haberler çıkmış Ünsal Ban’ı kaldığı otelde ziyaret ettim. O sırada polisler gelip Ban’a mahkeme kararıyla hakkında yakalama olduğunu söyledi. Birlikte olduğumuz için beni de aldılar İfadelik bi şey olmadı. Emniyetten ayrıldım." (HABER MERKEZİ)