CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün, “Kaçış planının anotomisini ifşa edeceğim. Erdoğan, sakın reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimde, akşam 22.00'de açıklayacağım." demişti. Kılıçdaroğlu, açıklamasını dün Twitter'dan videoyla yaptı.

Hezeyan kelimesiyle bütünleşmiş yalancı Kemal, "Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız.” diye hamasete girişirken, belgelerle konuşacağını iddia edip, “Bir vakıf kurduruyorlar, Amerika’da. Neden Amerika’da? Ülkeyi Kataristan’a dönüştürenler, Katar’a gider diye beklersiniz ya, biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları. Amerika kanunların arasına ise gizlenebilirler, orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar.” diye zırvaladı.

Asparagas Kemal'den ABD'ye övgü

İktidardan indirmek için başta Amerika olmak üzere Batı ülkelerinin eline-eteğine yapıştıkları Erdoğan’ın Amerika’ya kaçacağını iddia ederek çocukların bile güleceği bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “hukuk devleti” olduğunu söyleyerek her fırsatta kapısına koştuğu ABD’yi övmeyi de ihmal etmedi.

Anlaşılan ABD’nin Afganistan’dan dehlenmesinden işbirlikçiler yeterli dersi çıkaramamış. Afganistan’da işbirlikçiler Amerikan kargo uçağının iniş takımlarına tutunarak kaçmaya çalışmıştı. Böyle giderse Kılıçdaroğlu iniş takımlarına tutunacak bir uçak da bulamayacak.

Bu ne panik?

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun zırvalamanın zirvesine çıktığı açıklamasının ardından AKP’liler ise topu boş kaleye taca atmayı becerdi! İktidar kanadından da Kılıçdaroğlu’nun sözlerine karşı biz “suçlu değiliz”, “kaçmıyoruz” minvalinde bazı açıklamalar geldi. Panik hâlinde yapılan bu açıklamalar, Kılıçdaroğlu’nun söylediklerinin aslı olmasa da varmış gibi bir intibaın oluşmasına sebep oldu.