Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Sekreteri ve eski CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, dernek üyesi bir kadını taciz ettiği yönündeki iddiaların ardından görevlerinden ve dernek üyeliğinden istifa etti. ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, “Sözlü taciz iddiası var, iddianın ne olduğuna tabi yargı karar verecek” derkenNamık Havutça ise iddialara ilişkin Odatv’nin telefonuna çıkmadı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) 19 Mart’ta yapılan Genel Yönetim Kurulu toplantısında taciz iddiası gündeme geldi.

Taciz iddiasını Genel Merkez gündemine ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli’nin getirdiği öne sürüldü.

İddiaya göre; ADD Genel Sekreteri ve eski CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, dernek üyesi bir kadını telefon mesajlarıyla taciz etti.

Odatv’ye konuşan ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, “Sözlü taciz iddiası var, iddianın ne olduğuna tabi yargı karar verecek. Namık Bey dernekten de istifa etti. Artık derneğimizin üyesi değil. Bu konuda bir yorum yapmayı da doğru bulmam, yargıya intikal etmiş bir konu çünkü… Dernekle ilgili değil o iş, iki erişkin insanın özel yazışmaları, onlarla ilgili konu, böyle bir konu olduğu için de Namık Bey hem genel sekreterlikten hem GYK üyeliğinden hem de dernek üyeliğinden istifa etti 29 Mart itibariyle” açıklamasında bulundu.