MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar...

“Cumhur İttifakı Türkiye'yi kem gözlerden koruyacak”

Adım adım 2023 teması ile yürüttüğümüz siyasi çalışmalarımızın fikri temeli halkımıza doğru sürdürdüğümüz gönül hareketidir. Milletimiz varlığına sahip çıkacak. Birliğine sonuna kadar destek olacak. Cumhurun kaderi Cumhuriyet'in kaderidir. Cumhur İttifakı, Türkiye'yi kem gözlerden, karanlık emellerden fedakârca koruyacak, geleceği inşa edecektir. Türkiye'nin çıkmaz sokağa girmesini isteyen çevreler var.

“Milli mücadelede düşmanın hayallerini kırdık”

Türk milleti ekonomik baskılara maruz kalmıştır. Yine de daha huzurlu bir hayat özlemi milli yüreklerde kor gibi durmaktadır. Yaşadığımız ekonomik sorunların iç yüzünü doğru tefrik etmek zorundayız. Bu ülke hepimizin. Temiz bir dil kullanmak, erdemli olmak öncelikle siyasi partilerin müşterek sorumluluğudur. Türk milleti sahnelenen ekonomik olayların benzerlerine mazisinde defalarca şahit olmuştur. Ekonomik çetelerin, küresel tefecilerin neyi amaçladıkları, vicdan sahibi her insanımızın malumudur. Lambamıza koyacak gaz yağı bulamıyorduk ama milli mücadelede düşmanın hayallerini kırdık. Çünkü yokluğa dayanabilirdik ama köleliğe tahammül edemezdik.

“Merkez bankası rezervleri eridi yalanına bel bağlıyorlar”

Felaketimizin siyasetini yapmak üzere kuyruğa giren ahmaklara sessiz kalacağımız mı düşünülüyor? Merkez Bankası rezervlerinin eridiği yalanına bel bağlayan zillet ittifakı 128 milyar dolar nerede sorusunu soracaklarına adamlıklarının nerede olduğunu açıklamak mecburiyetindedir. Ekonomi, rakam ve grafikten çok daha öte bir alandır. Ne ekonomi eski ekonomidir, ne dünya eski dünyadır. Türkiye ekonomisinin yapısal zaafları vardır ve bellidir ancak hiçbiri çözümsüz görülmemelidir. Fırsatçıların ahlaksızların hevesi kursağında kalacak.

İndirim çağrısı

Enflasyonla mücadelede gönül birliğine gitmeliyiz. Temelsiz fiyat artışlarının frenlenmesi, hayat pahalılığının engellenmesi hususunda herkesin yapacağı fedakarlıklar vardır. Firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın temel ihtiyaçları fiyatlarında yüzde 2 ile yüzde 5 arasında indirime gitmeleri milli birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır.

PKK elebaşı öz yönetim ve özerklik şartı ile helalleşmeyi kabul ettiğini söylüyor. Kılıçdaroğlu buna ne diyor? Gayri milli arıyor ise çevresine baksın. Yüreğinde bir damla millet sevgisi varsa erken seçimin kapısını aç demiş. Benim millet sevgimin fitresini versem sana ve ekibine yüz yıl yeter. Erken seçim, hemen seçim, derhal seçim yoktur. Sevsen de sevmeen de buna alışman ve riayet etmen tavsiyemdir. Mersin'de miting yapacağına kan kardeşiniz HDP ile ilk adımı Kandil'de atın. Zillet ittifakına söylüyorum, sokaklarda gelecek aramayın. Altından kalkamayacağınız müptezelliklere kalkışmayın.

Truva atı gibi ortada dolaşan kimsenin Türkiye'nin kuyusunu kazmasına izin vermeyeceğiz. Unutulmamalıdır ki, bir kere satan yeniden satar. Bu devşirme siyasetçinin kimlere hizmet ettiğini biliyor. Bu tipler bizim muhatabımız değil ancak evimizin camına taş atanın alnını karışlamak ana vazifemiz. Bu şahsa sesleniyorum, partine doldurduğun casuslarla, geçmişte yönettiğin bakanlıkları hangi örgütlere peşkeş çektiğini adamsan açıkla.

2022 Mali Yılı Bütcesi haftaya TBMM Genel Kurula gelecek. MHP olarak destek vereceğiz ve evet oyu kullanacağız.