Ukrayna ve Suriye başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma, güvenlik konularının ele alındığı görüşmeye ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ateşkes konusuna vurgu yapıldı.

ACİL ATEŞKESİN ÖNEMİ

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok kez dile getirdiği üzere daha fazla can kaybının yaşanmaması, bölgede huzur ve istikrarın yeniden tesis edilebilmesi için acilen bir ateşkes ilan edilmesinin önemi vurgulandı ve ateşkes konusunda anlayış birliğinde olunduğu memnuniyetle müşahede edildi.

TAHIL KORİDORU

Başarıyla devam eden tahıl nakli konusundaki gelişmeler üzerinde duruldu. İnsani yardım konusunda her türlü desteği sağlamaya çalışan Türkiye'nin bölgede barışın temini için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğu bir kez daha ifade edildi.

SURİYE'NİN KUZETİNDEKİ PKK/YPG TEHDİDİ

Suriye'nin kuzeyi bağlamında; PKK/YPG tehdidi ve koridorunun kalıcı olarak engellenmesi ve PKK/YPG'nin etkisiz hâle getirilmesinin en önemli önceliğimiz olduğu vurgulandı. Bu konuda daha önce varılan mutabakatlara uyulmasının önemi bir kez daha dile getirildi."

Sabah