Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kafkaslar'da Azerbaycan'ın kazanımlarını barış masasında pekiştirdiğini belirterek "Laçın artık fiilen Azerbaycan'ın kontrolünde ama buralardan çekilirken bile Ermenistan'ın bir taraftan yakıp yıkması, diğer taraftan her yere kara mayını yerleştirmesi iyi niyetli olmadığını da gösteriyor." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, diplomasi muhabirleriyle Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son dönemde izlediği diplomasinin takdir topladığını ve son diplomatik adımlarının da örnek gösterildiğini belirterek bunlardan öne çıkanların tahıl anlaşması, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO başvuruları bağlamındaki kazanımlar, NATO stratejik konseptte elde ettiği kazanımlar ile Türk Devletleri Teşkilatı'nın gelişimi olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, geçmişte eleştiri aldıkları bazı konularda haklı olduklarını herkesin söylediğini belirterek "Son bir yıllık süreç, dış politikada attığımız adımlar bakımından bir doğrulama süreci, doğrulama yılı oldu. Örneğin 'Libya'da ne işiniz var?' diyenler, özellikle son krizlerden sonra, Batı'da olsun, içeride olsun, 'İyi ki orada Türkiye var. Türkiye orada istikrarın garantisi, sigortası.' demeye başladılar." ifadelerini kullandı.

Uluslararası ilişkilerin sürekli değişken olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikasını milli çıkarlar doğrultusunda değişen koşullara göre sürekli uyarladığını söyle