Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bükreş'te NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine ilişkin, "Onlardan terör konusunda somut adım bekliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"İsveç ve Finlandiya, bazı olumlu davranışlarda bulunuyor. Ama onlardan özellikle terör hususunda daha fazla somut adım bekliyoruz. İsveç'teki yeni hükümet Türkiye'deki terör saldırılarından sonra bazı müttefiklerden daha güçlü açıklamalar yaptı. Ancak somut adımları görmemiz lazım. NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda iki ülkeden de somut bir adım görmediğimizi söyledim.

SURİYE'DE OLASI KARA HAREKATI

ABD başta olmak üzere bazı müttfekilerin Suriye'de terör örgütlerine verdiği destek ortada. Onlara Türkiye'deki terör saldırılarını anlattım ve buların ABD'nin desteğinden kaynaklandığını söyledim. Teröristleri mağdur gösteren açıklamalar istemediğimizi anlattım.

Türkiye'ye yönelik girişimler görüyoruz. Terörle mücadele gerek Suriye'de gerek Irak'ta mücadelemize devam edeceğiz. Türkiye buna muktedir bir devlettir.

Türkiye'nin tahıl koridorunda önemli rolü devam edecek. Enerji krizi konusunda da Türkiye kilit bir öneme sahip. Biz bu özelliğimizi hakkaniyetli bir tavırla kullacağız."