Yükselen ırkçı dalga ile beraber Türkiye’de yabancı düşmanlığı yükselmeye başlarken devletin uygulamalarıyla birlikte faşist psikoloji daha da güçleniyor. Bu psikolojiden Suriyeliler başta olmak üzere tüm Doğulu milletler nasibini alırken Batılılara kimsenin gıkı çıkmıyor.

Starbucks, McDonalds, Burger King gibi İngilizce ve diğer Batı dillerindeki tabelalara ses çıkaramayan devlet, hiçbir yasal dayanağı olmamasına rağmen Doğu coğrafyasından Türkiye’ye gelip vatandaşlık hakkı elde eden ve ticarî faaliyette bulunanların işyerlerinin tabelalarını Türkçe olmadığı gerekçesiyle indiriyor, boyuyor ve iş yerlerini mühürlüyor!

Somali asıllı Türk vatandaşları isyan etti!

Dün Çankaya’da bulunan Somali lokantası yine polis tarafından basılırken, polisin tabelasını beyaza boyayıp mühürlediği lokantanın sahibi olan Somali asıllı Türk vatandaşları bu tavra isyan etti.

Lokantanın sahibi Muhammed Abdullah, twitter hesabından 9 aydır aynı muameleye maruz kaldıklarını belirtirken lokantanın ortaklarından olan bir kadın ise “Ben Türk vatandaşıyım, burada çalışamıyorum. Üç tane çocuğum var, çocuklarımı alıp gideyim mi? Suç mu yaptığım?” diyerek isyan etti.

Komşu esnaflardan biri ise kendisiyle yapılan röportajda “Somalili arkadaşların yan tarafta dükkanları var. Polis geliyor levhasını söküyor. Polis karışamaz ki zabıtanın gelmesi gerekiyor. İki gün önce dükkanları faaliyetteyken geldiler, boşalttılar dükkânı kapattılar. Adamların içerideki eti, sütü bile kaldı. Kimseyi içeri sokmadılar. Bunu niye yapıyorsunuz, denildiği zaman yukarıdan emir geliyor diyorlar. Tenlerinden dolayı ayrımcılık yapılıyor. Biz senelerdir tanıyoruz, kimseye zararlarını görmedik, faydalarını gördük.” ifadelerini kullandı.

Suriyeliler de es geçilmiyor!

Ankara'da Somalililerin yaşadığının benzerini İstanbul Avcılarda da Suriyeliler yaşıyor. İlçe sınırları içerisinde hiç McDonalds, Starbucks, Roberts Cafe,  Pizza Hut vesair bulunmayan, hatta sınırları içerisinde bulunan büyük bir avmnin adını Türkçeleştirerek "Pelican" yapan Avcılar Kaymakamlığı’nın "tabelaları Türkçeleştirme" kararının ardından belediye ekipleri, ilçedeki "Flora Falafel" isimli bir dükkanın ismini "Türkçe olmadığı" ve "Dil devrimine aykırılık ifade ettiği" gerekçesiyle boyayarak sildi.